Zácsik, Szikora és Kovács is a bő keretben

2020. 02. 26. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Danyi Gábor, Elek Gábor szövetségi kapitány páros kihirdette a női kézilabda-válogatott bő keretét a ­március 20. és 22. közötti olimpiai selejtezőre. A tegnap közzétett 28 fős névsorból ­16-an léphetnek pályára a győri tornán, amelyen sorrendben Kazahsztánnal, Szerbiával és Oroszországgal játszik a magyar csapat a győri Audi Arénában. A keret zömét nem meglepő módon a bajnok Győr és a Ferencváros játékosai alkotják, a február eleji közös gyakorlás után már nem hat az újdonság erejével a gyermekük születése után visszatérő, az MTK-t erősítő, komáromi születésű balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és a ferencvárosi védőspecialista, Csiszár-Szekeres Klára meghívója. A szakmai stáb a hónap elején kisebb sérülésük miatt eltekintett Márton Gréta és Vámos Petra behívójától, de a junior világbajnok ferencvárosi szélső és a debreceni ­junior Eb-győztes irányító most újra ott van a fedélzeten.

Az utóbbi időszakban az EHF-kupa csoportmérkőzésein és a magyar bajnokságban, főleg a Győr és a Ferencváros elleni rangadón kiváló formában védő siófoki kapus, Szikora Melinda is élvezi a szakmai stáb bizalmát. Szikora legutóbb a 2016-os Euró­pa-bajnokságon szerepelt a válogatottban, akkor Janurik Kinga sérülése ­miatt került előtérbe. Szikora mellett a győri Kiss Éva, a fradista Biró Blanka és az érdi Janurik Kinga a jelölt a kapusposzton. A tavaly decemberi világbajnokság után először kapott meghívót Kovács Anna, a 28 éves debreceni játékos Kiss Nikolettel, Klujber Katrinnal és Tomori Zsuzsannával versenyezhet a kiadó jobbátlövő posztokért.

Minden pozícióra négy embert nevezett meg a szakmai stáb, s ahogy fentebb jeleztük, a 28 fős névsorból választja ki a kapitánypáros azt a 16 játékost, aki szerepelhet az olimpiai selejtezőn. A kvalifikációs viadal során három cserére nyílik lehetőség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.