Zidane egyelőre megmenekült, rangadót nyert a Real Madrid

Nem sziporkázott, de 1-0-ra nyert a Real Madrid a La Liga 12. fordulójában a Sevilla otthonában. A siker Zinédine Zidane állása szempontjából is fontos volt a királyi gárdának.

Magyar Nemzet
2020. 12. 05. 18:08
null
Hiába mond mást, a helyzet aligha változott. A Real Madrid edzőjének az állása a tét a párizsiak ellen Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszélybe került Zinédine Zidane állása a Real Madridnál, és emiatt is érdekes volt a csapat Sevilla elleni mérkőzése. Mint ismert, a királyi gárda komoly válságban van ebben az idényben, a mai meccset csak a La Liga negyedik helyéről várta, és ami ennél is aggasztóbb, hogy a hétközi, Sahtar Donyeck elleni veresége után könnyen kieshet a Bajnokok Ligájából már a csoportkörben.

A legutóbbi öt tétmeccséből csak egyet tudott megnyerni a Real, és sajtóértesülések szerint olyannyira fogytán a türelem Zidane-nal szemben, hogy a klub már tárgyalásokat folytat az utódjával, a Tottenhamtől tavaly novemberben távozott és azóta csapat nélküli Mauricio Pochettinóval. A Sevilla otthonában azonban ott volt a lehetőség a csapatnak, hogy megmutassa, hajlandó küzdeni az edzőért, akivel zsinórban háromszor nyerte meg a BL-t nem is olyan régen.

Bátran kezdett a királyi gárda, amely az első negyedórában két gólt is szerezhetett volna, ám előbb hibázott, majd ugyanő volt főszerepben, amikor Bono kapus belérúgta a labdát, és a sevillai védelem csaknem összehozott egy találatot a Realnak. A félidő közepére kiegyenlítettebb lett a meccs, de a Sevilla csak egyszer tudott veszélyeztetni az első játékrészben, amelynek a hajrájában újra a Real szerezhette volna meg a vezetést, ám Benzema lövését Bono kapus bravúrral védte.

A második félidő elején Bono bravúr helyett ügyetlenkedett: az 55. percben Mendy bal oldali beadása után Vinícius Júnior tette kapura a labdát, amely a sevillai kapusról perdült a kapuba. Ezzel nemcsak a vezetést, hanem a győzelmet is megszerezte a Real Madrid, ugyanis az eredmény már nem változott a végéig, a Sevilla egy szabadrúgásból veszélyeztetett, de az egyenlítéshez kevés volt a teljesítménye. A királyi gárda nem sziporkázott, de fontos győzelmet aratott bajnoki riválisa otthonában, amely Zidane állását is megmentheti. És ez Szoboszlai Dominiknek is jó hír lehet.

La Liga, 12. forduló, szombati meccsek:

Levante–Getafe 3-0

Sevilla–Real Madrid 0-1

Atlético Madrid–Valladolid 18.30 (tv: Spíler 2)

Cédiz–Barcelona 21.00 (tv: Spíler 2)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.