Adománnyal támogatja Szarka Tamás az üldözött keresztények segítését

A Kossuth-díjas zenész és zeneszerző elmondta: ez még csak a kezdet, folytatja a jótékonysági akciót.

Forrás: Sajtóhír2021. 01. 22. 16:21
szarka tamás
Szarka Tamás a jövőben is folytatja a jótékonysági akciót
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020. őszén megszületett Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző korszakalkotó, szakrális műve a Missa Missio. A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét és a mű bemutatásával hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez.

Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy erre a tényre is felhívjuk az emberek figyelmét.

Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van.

A mű budapesti bemutatójára a Szent István-bazilikában került sor. Ezen a csodálatos helyen Szarka Tamás és zenekara, Miklósa Erika világhírű koloratúr szoprán énekesnő és a Magyar Állami Operaház gyerekkórusa mutatta be a Missa Missiót. A budapesti koncertről felvételt is készült, mely Szarka Tamás közösségi oldalain elérhető.

Pár nap alatt több mint 100 ezren tekinteték meg a koncertet.

A Missa Missio CD eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel Szarka Tamás. A pénzadomány a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága segítségével jut el a rászorultakhoz.

Az adománylevelet Azbej Tristán államtitkár úrnak 2021. január 21-én nyújtotta át Szarka Tamás.

Ezen alkalommal Szarka Tamás elmondta, hogy ez még csak a kezdet és a jótékonysági akciót folytatja, ugyanúgy, ahogy a Missa Missio koncertet is szertené még számos helyen bemutatni zenekarával. Külföldről is érkeztek megkeresések. A tervek szerint Pozsonyban és Prágában is felcsendül a grandiózus szakrális mű. Szarka Tamás köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a Missa Missio lemezt megvásárolták.

Szarka Tamás különleges ünnepi koncertet ad

„Igen, ezek szép pillanatok, mikor az advent kapcsán – ha csak így is, ha csak itt is – együtt vagyunk. Nézem, ahogy nézitek, s nekem ez az ajándék, mert már NAGYON SOKAN vagyunk. Én pár perc enyhet adhatok. Minden nap. Ennyim van. Higgyétek el, sok sebet kaptam, sok örömöt… az egész életem benne… ebből éneklek, ebből írok. Ezt odaadom…. És karácsony igenis lesz, most is, és most különösen édesgessük, becézzük, vigyázzunk rá” – írja a Kossuth-díjas énekes, zenész a közösségi oldalán, annak örömére, hogy virtuális adventi naptárát eddig több mint negyedmillióan tekintették meg – az Origo.hu cikke szerint.

December 25-én: karácsonyi ünnepi koncert

De részéről még nincs vége az ajándékozásnak:

December 25-én este Szarka Tamás és zenekarának Karácsonyi kézfogás című koncertje tekinthető meg a világhálón.

A műsor a karácsonyi misztériumot mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül.

2020 a magyar nemzet összetartozásának éve volt.

A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze, és ez egyben a megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.