Elhalasztották Aretha Franklin életrajzi filmjének bemutatóját

A Respect a 2018-ban elhunyt Aretha Franklin pályafutását követi végig.

Forrás: MTI2020. 10. 28. 13:46
FRANKLIN, Aretha
Las Vegas, 2018. augusztus 16. A Las Vegas-i sajtóhivatal, a Las Vegas News Bureau által közreadott, 1978. június 21-i képen Aretha Franklin amerikai soulénekesnõ mûsort ad az akkori Aladdin (ma Planet Hollywood Las Vegas) szálloda és kaszinóban a nevadai nagyvárosban. A soulmûfaj királynõjeként számon tartott, tizennyolcszoros Grammy-díjas énekesnõ 2018. augusztus 16-án, 76 éves korában elhunyt detroiti otthonában. (MTI/EPA/Cliff Stanley) Fotó: Cliff Stanley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aretha Franklinről szóló életrajzi dráma, a Respect című film januári bemutatóját jövő év augusztusára halasztotta az MGM filmstúdió a koronavírus-világjárvány miatt – adta hírül a The Hollywood Reporter.

A Jennifer Hudson főszereplésével forgatott zenés produkció észak-amerikai premierjét eredetileg 2021. január 15-re tűzte ki a filmstúdió, ám a világjárvány miatt most úgy döntött, hogy augusztus 13-ra halasztja a bemutatót. Ez egyúttal azt jelenti, hogy a film kimarad az idei Oscar-díjszezonból.

A Respect a 2018-ban elhunyt Aretha Franklin pályafutását követi gyermekkorától, amikor apja kórusában énekelt, egészen addig, amíg eljutott nemzetközi karrierje csúcsára.

Aretha Franklin amerikai soulénekesnõ (MTI/EPA/Cliff Stanley)

A film rendezőjeként Liesl Tommy debütál, a szereposztásban Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Tituss Burgess, Marc Maron, Kimberly Scott, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Heather Headley, Skye Dakota Turner, Tate Donovan és Mary J. Blige neve is olvasható.

Az MGM a Respect forgalmazásának elhalasztása mellett azt is közölte, hogy egyelőre levette a napirendről a Tomb Raider 2. bemutatóját is. Az akciófilm rendezője Ben Wheatley, a főszerepet pedig ismét Alicia Vikander játssza. A produkciót 2021 márciusától vetítették volna.

A Paramount filmstúdió szintén változtatott forgalmazási naptárán: a bejelentés szerint a januári bemutatónak szánt Rumble című animációs filmjét csak májustól láthatják a mozinézők.

Az Iron Maiden 2021-es turnéjába Budapest is bekerült

A Legacy of the Beast az Iron Maiden valaha volt legnagyobb show-ja. A turné 2018-as indulása óta a zenekart mintegy kétmillió rajongó látta. A tavaly októberi Rock in Rio fesztiválfellépésen százezer néző volt jelen – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A záró európai rész a tervek szerint 2021. június 5-én indul Bázelben és Budapest mellett érinti Zágrábot, Varsót, Brémát, Prágát, Bécsújhelyet, Barcelonát, Lisszabont, Bolognát, Stuttgartot, Antwerpent, Berlint, Göteborgot, Frankfurtot, Kölnt, Arnhemet, majd Párizsban zárul július 11-én.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.