Elhunyt Cloris Leachman amerikai színésznő

94 éves korában kaliforniai otthonában elhunyt Cloris Leachman amerikai színésznő és humorista, aki hét évtizedes pályafutása során nyolc Primetime Emmy-díjat , Daytime Emmy-díjat és Oscar-díjat is nyert.

Forrás: MTI2021. 01. 28. 12:07
Dark Shadows film premiere arrivals
epa08970095 (FILE) - US actress Cloris Leachman arrives for the premiere of 'Dark Shadows' at Grauman's Chinese Theatre in Hollywood, California, USA, 07 May 2012 (Reissued 27 January 2021). US Actress Cloris Leachman died at the age of 94. EPA/PAUL BUCK *** Local Caption *** 50331780 Fotó: PAUL BUCK Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cloris Leachman Oscar- és Emmy-díjas amerikai színésznő, Az utolsó mozielőadás és Mel Brooks több filmjének sztárja 94 éves korában szerdán álmában szenderült örök nyugalomra kaliforniai otthonában, Encinitasban – közölte publicistája, aki hozzátette, hogy a színésznő nem volt beteg, halála természetes okokból következett be.

A negyvenes évek végétől tévésorozatokban láthatta az amerikai közönség, majd 1955-ben a Csókolj halálosan című krimiben debütált a filmvásznon. A televízió továbbra is fontos szerepet játszott az életében, kilenc Emmy-díjat kapott.

Peter Bogdanovich Az utolsó mozielőadás című filmjében nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját vehette át 1971-ben Ben Johnsonnal együtt, aki szintén ezért a filmért kapta a legjobb férfi mellékszereplő Oscarját.

Cloris Leachman számos vígjátékban szerepelt, köztük Mel Brooks Az ifjú Frankenstein című horrorparódiájában és a Magasfrász című krimivígjátékában.

Az Oscar- és Emmy-díjas Cloris Leachman 2021. január 27-én 94 éves korában kaliforniai otthonában hunyt el
Fotó: MTI/AP

Meryl Streeppel játszott Wes Craven A szív dallamai című zenés filmjében, és a 2000-es évektől is tovább dolgozott, szerepelt Diane Keaton Női vonalak című filmjében, a Tapló télapó című vígjátékban, és még tavaly is elkészült egy filmje, a Jump, Darling Philip J. Connell rendezésében.

Tévés komikaként rendkívül népszerű volt a közönség körében, a rendszeresen jelentkező The Mary Tyler Moore Show című produkcióért több Emmy-díjat kapott, és még 82 évesen is szerepelt egy sztárokkal forgatott táncos vetélkedőben.

Mel Brooks Twitter-üzenetben emlékezett a színésznőre, akit „pótolhatatlannak” és „eszméletlenül tehetségesnek” nevezett.

A közösségi médiában mások mellett Steve Martin és Rosie O'Donnell is elbúcsúzott tőle.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.