Elhunyt Rémy Julienne, világhírű francia kaszkadőr

Kilencvenéves korában meghalt Rémy Julienne francia kaszkadőr, aki számos James Bond-filmben közreműködött dublőrként – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 24. 16:44
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rémy Julienne csütörtök este halt meg egy montargis-i kórházban a Covid-19 szövődményei következtében.

1930-ban született a Montargis-hoz közeli Cepoy-ban. Motokrosszbajnok volt, filmes karrierje 1964-ben kezdődött a Fantomas című komédiával, amelyben a francia Jean Marais dublőreként kellett motoroznia.

Öt évtizedes pályafutása alatt átrepült Velence felett egy helikopterről lelógó kötéllétrába kapaszkodva, arcon vágták egy tökkel motorozás közben és számtalan autóbalesetes jelenetet forgatott. Több mint 1400 filmben és televíziós reklámban működött közre.

A világ néhány leghíresebb színészének volt a dublőre, köztük a Bond-filmek sztárjainak, Sean Connerynek és Roger Moore-nak, valamint olyan francia filmcsillagoknak, mint Yves Montand, Alain Delon és Jean-Paul Belmondo.

Julienne hat James Bond-filmben működött közre, köztük az Aranyszem-ben és a Szigorúan bizalmas-ban.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Sean Connery elmondta anno véleményét a regnáló James Bondról

Szerintem Daniel Craig remek választás. Azt hiszem, újra egy realisztikusabb Bond-filmmel próbálkoznak, nem gondolom, hogy a vizuális effekteket tudják még hova fokozni – mondta Sean Connery. Hozzátette, hogy nem bánná, ha visszatérhetne Bond-gonoszként. De nem hiszi, hogy meg tudnák őt fizetni. Ma már csak Bond szerepe fizet jól, a többi nem, ez az ő idejében még nem volt így.

Craig a Casino Royale, a Quantum csendje, a Skyfall és a Sprectre – A Fantom visszatér című Bond-filmekben szerepelt eddig, a Nincs idő meghalni című utolsó Bond-filmjét pedig 2021 áprilisában mutatják be.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.