Tom Holland súlyos poszttraumás stressztől szenved

Bemutatták az első képsorokat a Cherry című filmből, amit a Bosszúállók-filmek rendezői, Anthony és Joe Russo rendeztek a Marvel-filmekből Pókemberként ismert Tom Holland főszereplésével – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 12. 16:48
Holland, Tom
Los Angeles, 2019. június 27. Tom Holland angol színész a Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far From Home) címû film világpremierjén a hollywoody TLC filmszínházban 2019. június 26-án. A szuperhõsfilmet július 2-tól vetítik az amerikai mozik. MTI/EPA/Etienne Laurent Fotó: Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nico Walker memoárján alapuló filmben Tom Holland karakterét

dobja a barátnője (Ciara Bravo), mire ő jelentkezik Irakba katonaorvosnak. Hazatérve poszttraumás stressztől szenved, amit drogokkal enyhít, és amikor elfogy a pénze, bankokat rabol.

A film az Apple TV+ műsorán debütál március 12-én, február 26-án pedig szűkebb körű moziforgalmazásba is kerül.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ezek a hollywoodi sztárok legsötétebb családi titkai

Van olyan, akinek a nővéréről derült ki, hogy az anyja, mást az apja szoktatott rá a drogra és van, akinek a 20. század egyik leghíresebb bérgyilkosa az apja. Jönnek a legsötétebb múltú sztárok:

Woody Harrelson

A háromszoros Oscar-jelölt színész (Larry Flynt, a provokátor, A harcmező hírnökei, Három óriásplakát Ebbing határában) apja, Charles Voyde Harrelson azzal írta be a nevét az amerikai krimitörténetbe, hogy ő követte el a 20. század első megrendelt gyilkosságát egy szövetségi bíró, John H. Wood Jr ellen.

A bérgyilkos apát később az Egyesült Államok 35. elnöke, John Fitzgerald Kennedy elleni halálos merénylettel kapcsolatban is szóba hozták, miután a Wood bíró meggyilkolását megrendelő kábítószerkereskedő, Joseph Chagra azzal az információval igyekezett saját büntetését enyhíteni, hogy azt vallotta, Harrelson azzal dicsekedett neki, ő ölte meg Kennedy-t. De 2003-ban Chagra azt is állította: nem is a korábban más gyilkossági ügyben már 15 évre elítélt, de jó magaviselettel 5 év után szabadult Harrelson ölte meg Wood bírót – ekkor Woody Harrelson próbált apjának perújrafelvételt kijárni, sikertelenül.

Amiben az is közrejátszhatott, hogy a bérgyilkos apa (két másik társával) 1995-ben megpróbált megszökni az atlantai fegyházból. Ezután átszállították a maximális biztonságú illinois-i fegyházba, itt is halt meg 2007-ben, 68 évesen, szívinfarktusban – ugyanabban az évben, amikor fia eljátszotta a cinikus Carson Wells bérgyilkost a Coen fivérek Cormac McCarthy-adaptációjában, a Nem vénnek való vidék-ben.

Robert Downey Jr.

Az amerikai színész pályája elején jóformán önmagát alakította a Bret Easton Ellis regényéből készült Fagypont alatt-ban (1987, r.: Marek Kanievska): jó módú, drogfüggő, kontrollvesztett fiatalt. Nem sokkal azután, hogy a Chaplin (1993, r.: Richard Attenborough) címszerepéért Oscar-díjra jelölték, valamint elnyerte a BAFTA-díjat, majd a Rövidre vágva (1994, r.: Robert Altman) színészgárdájával együtt a Golden Globe-gálán és a velencei filmfesztiválon is elismerték tehetségét, nem annyira színészi játéka, sokkal inkább önpusztító életvitele miatt került címlapokra: 1996 és 2001 között több ízben állt bíróság előtt drogügyei miatt.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.