A kisember tragédiája

A járvány dacára sokfelvonásos színielőadás zajlik Gödön. Most épp az megy, hogy Balogh polgármester újra kirúgta két helyettesét.

2020. 11. 18. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány dacára sokfelvonásos színielőadás zajlik Gödön. Nem könnyű követni a darabot, részletekkel nem untatnám az olvasót. Most épp az megy, hogy Balogh polgármester újra kirúgta két helyettesét. (Először július elején tette ki őket, később a testület Baloghot rúgta ki, kétszer.) A szilaj városvezetőt alakító momentumos Balogh (tornából fölmentett ifjút képzeljünk el) ezt írta: „Úgy döntöttem, nem hagyhatom, hogy akadályoztatásom esetén olyan személy legyen a helyettesem, akiről nem tudom elhinni, hogy jóhiszeműen és Göd érdekeit szem előtt tartva fogja ellátni a feladatát.” Majd kinevezte helyettük saját frakciójának két tagját – ami nagyjából annyit ér, mint halottnak a csók, hiszen csapata továbbra is egyharmados kisebbségben maradt. Nagy stratéga.

Korábban színre léptek az egymásnak ugró pártok is. A Fülöp Zoltán alpolgármestert delegáló DK azzal állt elő, hangfelvétellel tudja bizonyítani, hogy Balogh fideszesre akarta cserélni a helyetteseket. Mire a Momentum azzal vágott vissza, manipulált a felvétel, de nekik megvan az eredeti, mert ők is csináltak egyet. És így tovább…

Nekem az tetszett, amit Fekete-Győr András pártvezér mondott még az előadás-sorozat elején: „Viselkedjünk úgy, hogy a választóink szemébe és a tükörbe egyaránt bele tudjunk nézni.” Ez főképp számára kihívás, pár éve azt mondta: „Nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában. Már igazán eltakarodhatna a közéletből.”

Végül abban maradtak a felek, hogy mindenről Orbán Viktor tehet.

A sorozat folytatódik. Ha a gödiek hagyják…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.