Demokratikus káosz

László Imre Hitler méltatása után összekeverte Josef Mengele auschwitzi orvost Nelson Mandelával.

2020. 06. 30. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományoknak megfelelően minap ismét Müller Cecíliát kóstolgatta a Demokratikus Koalíció. Országgyűlési képviselőjük, Varga Zoltán, a népjóléti bizottság tagja azt írta közösségi oldalán: „Az országos tiszti főorvos asszony lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték!” Varga, aki hónapokkal ezelőtt a markos Gréczy Zsolt helyén került a parlamentbe, úgy látja, a gyenge Orbán-kormány láthatóan semmit nem tanult a járvány első hullámából. „Azzal fenyegetik a kórházakat, hogy ahol túl sok tesztet végeznek, ott vizsgálatot indítanak, a »felesleges« teszteket pedig ki fogják fizettetni a kórházakkal.” Müller Cecília válasza sem késett, aki az M1-en elmagyarázta, nem csökkentik a tesztek számát, minden gyanús esetben elvégzik azt – ám a konkrét esetekről mindig az illető kezelőorvos dönt. (Nem pedig a kotnyeles Varga Zoltán, aki egyébként a járvány kezdetén Kásler Miklós miniszteren is fogást keresett, de hamar kiderült, nem párbajképes.)

Egyes vélemények szerint talán szerencsésebb lett volna, ha a Demokratikus Koalíció inkább orvos politikusát, László Imrét (momentán Újbuda DK-s polgármestere) bízza meg Müller Cecília mószerolásával, elvégre az mégiscsak az ő területe. Igen ám, csakhogy László doktor sincs igazán csúcsformában. A Heti TV reggeli műsorában például, amikor éppen azt magyarázta, miért méltatta nemrégiben Adolf Hitlert, hirtelen felindulásában összekeverte Josef Mengele auschwitzi körzeti orvost Nelson Mandelával, a Dél-afrikai Köztársaság hajdani elnökével. Mozgalmas volt a XX. század.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.