Lengyel szerint csehül állnak

Baljós képet festett az ellenzék állapotáról pár hete a Klubrádióban Lengyel László liberális megmondóember.

2021. 07. 28. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet

Baljós képet festett az ellenzék állapotáról pár hete a Klubrádióban Lengyel László liberális megmondóember.

Baljós képet festett az ellenzék állapotáról pár hete a Klubrádióban Lengyel László liberális megmondóember. Gyurcsány Ferencről például kijelentette: ameddig büszkén viseli az ellenzék hőse címet, addig nagy baj van. Szerinte vissza fognak kérdezni a kormányzására, és „akkor itt egy káosz lesz”. Nem volt nagy véleménnyel Budapest főpolgármesteréről sem, úgy látja, Karácsony Gergelynek először fel kellene mutatnia valamit, ám a biciklisávokon túl semmivel sem tud előállni. Mindent egybevetve, tragikomikus, hogy ugyanazok a jelöltek erőlködnek ma is, mint 2010 előtt. (Az interjú idején még nem tudhatta, hogy a Momentum is csehül áll…) Nagy lesz a baj, ha győzni fog az ellenzék, kesergett a látnok. Költői kérdések tolultak fel benne „Kormányzóképesek vagyunk? Képesek vagyunk egy országot rendbe hozni?”

Furcsa figura ez a Lengyel László, hol az aggodalmas énje szólal meg, hol a harcos, tenyérbe mászó. Évekkel ezelőtt egyik Népszabadság-cikkének például ezt a címet adta: „Ma magyarnak lenni szégyen”. Az is ő volt, aki 2017-ben azt javasolta, a kétségbeejtő ellenzéki pártok helyett a független médiumok vegyék át a kezdeményezést, álljon össze a Soros- és a Simicska-birodalom, ellenkező esetben ismét hatalmasat fognak bukni. Tökmindegy most az eszme, a meggyőződés, az sem baj, ha az antiszemita Jobbik van a háttérben, oldozta fel híveit Lengyel gyóntató. (Megjegyzem, akkorra már rég megköttetett a liberális–Jobbik-nász a rekettyésben…)

Nagy baj lesz, ha nyer az ellenzék – aggodalmaskodik most Lengyel László. Már a győzelem gondolatától is tele a pantalló.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.