Mucsa a felelős

Sajnos a demokrácia egyre sajátosabban működik Európa középső és keleti részén.

2020. 07. 15. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vidék mentette meg a hatalmát mind jobban féltő Andrzej Duda államfőt a vasárnapi elnökválasztáson, magyarázta el a lengyelországi voksolás végeredményének hátterét a jól értesült Népszava. Ám nem árt tudni, teszi hozzá, nem azért szavaztak többen Dudára, mert annyira le lennének nyűgözve az eddigi irányvonaltól. Frászt. Hanem azért, mert sokan elhitték, hogy ha Duda ellenfele, Rafal Trzaskowski varsói polgármester kerülne hatalomra, ő biztosan eltörölné a családoknak biztosított eddigi juttatásokat. Sokan meg azért szavaztak a régi elnökre, folytatódik a magyarázat, mert féltették a hagyományos családmodellt. Lengyelországban ugyanis még mindig sok szavazatot lehet szerezni azzal, ha az azonos neműek párkapcsolatát ostorozzák. Sajnos a demokrácia egyre sajátosabban működik Európa középső és keleti részén, zárta szemináriumi előadását a szemleíró.

Megjegyzem, a voksolást megelőzően „az utca emberét” megszólaltató nyugati liberális média is azt próbálta sugallni, hogy a lengyelek melegházasság-pártiak, abortuszhívők, sőt a határokat is szívesen megnyitnák az illegális bevándorlók előtt. Csakhogy a végén mégis az derült ki, hogy a választók nem kérnek a nyugat-európai kioktatásból, és közelebb érzik magukat a kelet-közép-euró­pai népekhez, mint a brüsszeli politikai korrektséghez. (Az elmúlt öt év sorozatos pofonjai után kicsit nehézfejűnek látni az ellenoldalt.)

Vagy tényleg a bűnös, „mucsai” vidék a felelős az irreális választási eredményekért, mint nálunk 1990-ben (az SZDSZ olvasatában)? Le kell váltani a népet, nincs mese!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.