Ülnökök

Most, hogy őrizetbe vették, majd letartóztatták Sztojka Ivánt, a Cozma-gyilkosság vádlottját, kíváncsi lennék, vajon mit mond erről a Szombathelyi Törvényszék illetékes tanácsa.

2019. 11. 19. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy őrizetbe vették, majd letartóztatták Sztojka Ivánt, a Cozma-gyilkosság korábban 13 évre elítélt, majd „jó magaviseletéért” idő előtt szabadlábra helyezett harmadrendű vádlottját, kíváncsi lennék, vajon mit mond erről a Szombathelyi Törvényszék illetékes tanácsa. Az a tudós társulat, amely tavaly nyáron úgy vélekedett, hogy nevezett lator jó útra tért: „társadalomba való reintegrációja megfelelő, családi kapcsolatai rendezettek, így feltételes szabadságra bocsátása esetén pozitív, támogató hozzátartozói háttérrel rendelkezik” stb. (Másnap már fényképes tudósítás jelent meg a „reintegrálódott” Sztojkáról, amint a fergeteges szabadulóbuli után új BMW-jével önfeledten száguldozik Pesten és Siófokon. Miközben az áldozat megdöbbent édesapja úgy nyilatkozott: a családnak megítélt kártérítésből egyetlen fillért sem kaptak.)

Érdekesség: a bíróság illetékes csoportvezetője, Szabó Sándor annak idején azzal mentegette magát a háborgó közvélemény előtt, hogy nem ő, hanem egy másik bíró döntött Sztojka elengedéséről, neki gőze nincs az egészről, „éppen szabadságon volt”. (Szabó elnökhelyettese annak az Országos Bírói Tanácsnak, amely korábban Hágába szaladt, hogy az Európai Igazságügyi Tanácsok Hálózatának beavatkozását kérje a hazai közigazgatási bíróság tervezett felállítása miatt.)

Sztojka Ivánt most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt újra tömlöcbe csukták. (Ha bűnössége beigazolódik, a feltételesen elengedett négy év öt hónapot is le kell ülnie.) Azért csak megkérdezném Szabó doktort erről az egész „reintegrációs” bakiról. Lesz-e ennek valami következménye? Vagy Iustitia is szabadságra ment?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.