Zöldeket beszél

Karácsony Gergely főpolgármester nem felejtette el talajt fogott elvtársát Jávor Benedeket, sőt bevette őt is a szaftosba.

2020. 02. 06. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltűnni sem egyszerű a közéletből. Korai volt a magyar emberek tavaly májusi öröme, amikor az uniós választáson úgy döntött a népakarat, hogy a továbbiakban eltekint a molinóábrázatú Jávor Benedek ipari méretű följelentgetéseitől, szakmányban előadott brüsszeli kormánygyalázkodásaitól. Ám a lélegeztetőn nyöszörgő, szivárványos Párbeszéd bezöldült embere januárban újra csatasorba állt – ma ő a magyar főváros brüsszeli irodájának vezetője. Szép stallum. Csókos komálósa, Karácsony Gergely főpolgármester nem felejtette el talajt fogott elvtársát, bevette őt is a szaftosba. Jávor Benedek kiemelt feladata lett – de szépen hangzik! – Budapest uniós képviselete innovációs és klímaügyekben. Meg persze a nonstop ármánykodás, az Orbán-kormány notórius mószerolása.

Alighanem az utóbbi elvárásnak akart megfelelni, amikor a minap ezt írta Novák Katalin családügyi államtitkár Silvio Berlusconinál tett látogatása kapcsán a Twitteren: „Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett.” Suttyóoldaláról mutatkozott be a minden húron játszó univerzális ember. Ungabungaparti, hehe… (Költői a kérdés: aztán a vesszejével kérkedő Gréczy Zsoltról miért nem írt a Twitteren ez a bujaságra nyitott klímafelelős?)

Novák Katalin a főpolgármesterhez írt nyílt levelében reményét fejezte ki, hogy Karácsony elhatárolódik a vicces előember kijelentésétől.

Nem akarom elszomorítani, kedves Katalin, de Karigeri nem elhatárolódni – kuncogni fog. Míg teheti. Míg hagyjuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.