Globális hatalomőrület

Czakó Gábor
2006. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén október 23-án a magyarországi hatalom ’56-os emlékművet avatott a Dózsa György úton. Az emlékmű hatalmas vasék, lándzsa- vagy rakétahegy, amely Budapest szívére irányoztatik. Csúcsa megbonthatatlan. Ha visszafelé lépkedünk mellette, akkor ritkul az anyag, mégpedig négyzetes hasábokká, amelyek pontosan megegyeznek az ’56-os forradalom megtorlása során alkalmazott bitófákkal. Némelyik oszlopra két áldozatot is akasztottak a hóhérok munkatermelékenységét fokozandó.
Ennek a bitóerdőnek az üzenete napnál világosabb. A művészet soha nem képes hazudni. Annak a hatalomnak a természete is világos, amely a tárgyat megrendelte, és a megtorlás túlélőinek egyöntetű tiltakozása ellenére fölállította. Éppen e tiltakozás igazolta, hogy a „mű a célnak megfelel”.
Hogy mi volt a cél, az kiderült az avatás napján, estéjén, éjszakáján. Miért kellett leverni ’56-ot 2006-ban is? Mindkét esetben ugyanazért: a hazugság leleplezése miatt.
A korhazugság 50 éve a szocializmus volt: mindennemű testi-lelki tulajdon államosítása, kemény munka, tengernyi áldozat, a hit, a becsület és a közösségek fölszámolása, ezer megszorítás, a végén pedig kommunizmus, a tökéletes közösségi társadalom, az elképzelhető legszabadabb és leggazdagabb világ, a földi paradicsom ígérete. Már most is… Majdnem… A nagy példakép Szovjetunióban már húsz éve… A maszlagot bevette a Nyugat is. A kommunista pártok Olasz- és Franciaországban orrhossznyival maradtak el a választási győzelemtől, hála a remek propagandának meg a hasznos idiótáknak – ahogy a KGB házilagosan nevezte az általa befűzött vezető/áruló értelmiségieket J. P. Sartre-tól Picasson át B. Shaw-ig.
Amikor október 23-án a földbe vert magyarság az égre nézett, meglátta az angyalt az ország fölött, akkor hirtelen szétpukkant a hazugságbuborék, és a szocializmusnak álcázott politikai kapitalizmus széthullott. Kitört a forradalom, eleddig az utolsó. Harcosai és megélői bőven hoztak magukkal tapasztalatokat a tőke uralmának korából, hiszen az nyolc éve ért véget, és éppen most égette meg őket a szocialista hazugság. Egyiket sem akarták többé. A munkástanácsok még november 4. után is működtek, és kialakították a magyar modellt. Rőczey János: „Ha a köztársasági elnökömet választhatom, miért ne választhatnám az osztályvezetőmet is?” Másképp: a politikai demokrácia kulisszái mögött ne hatalmaskodjék senki. Nem kell nagytőke, nem kell kizsákmányolás és ispán sem kapitalistától, és a párttól sem, vegyük kezünkbe a munkahelyünket és a sorsunkat! Úgy akarták, hogy a gyárban, a földeken vagy bárhol dolgozók a sajátjukként birtokolják a javakat, és közösen rendelkezzenek velük. Elképzelésük csak hasonlított a jugoszláv modellre, mert az csak álca volt: a párt döntött mindenben. A magyar modell megvalósítására tett szerény és hamar kifulladt kísérlet volt a Munkavállalói részvényprogram (MRP) az Antall-kormány idején.
Amennyire nem tetszett Moszkvának és a pártnak a magyar modell, ugyanannyira ellenezték a multik is. Emlékszünk: akkor éppen Szuezben gyarmatosítottak demokratikus hadaikkal.
Ötvenhatban tehát az angyal nem egyszerűen a magyar szabadságot mutatta, hanem a földi életet súlyosan veszélyeztető gazdaságkor fölszámolásának útját is. Ennek az irgalmatlan folyamatnak a rémjelei azóta sokasodnak. A komoly kutatók egyetértenek abban, hogy a Földet fenyegető legfőbb veszély a társadalmi ellenőrzés alól kiszabadult haszonelv globális hatalomőrülete, amely megkerüli a demokrácia védvonalait. Egyszerre fenyeget emberiséget, földet, vizet, levegőt. Annyi madár- és emlősfajt irtott ki a közelmúltban, amennyi áldozatot csak a földtörténet nagy katasztrófái szedtek. Ellene a leghatékonyabban a szellemi értékek és a munka harmóniájának újrateremtésével, a helyi kultúrák, az önigazgatás és a közösségek megerősítésével lehetne tenni. Magyarán a magyar modellel.
Magyarországon a multik támogatásával és a választók aljas megtévesztésével bitorolja a közhatalmat egy komprádor tőkés csoport.
2006-ban a magyarok jelentős része fölismerte, hogy becsapták: Böszme elvtárs be is vallotta Őszödön, hogy a hatalomért csalt és hazudozott: „Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni (…) Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt.” Egyre többen rájöttek arra is, hogy a csalárd kormány a nemzetközi nagyvállatok javára és a bennszülöttek kárára dolgozik. Tavaly a magyar gazdaságban megtermelt profit 90 százaléka két tucat óriáscég zsebébe vándorolt. Befizetéseik viszont a teljes államháztartási bevételnek csak a 14 százalékát tették ki (Bogár László). A többi maradt nekünk, a tízmilliónak, s szakadt a nyakunkba. Eleven példa a „gyógyszer-gazdaságosságról szóló törvény”. A multiknak lesz gazdaságos, nem nekünk. Az ő kezükbe adja a gyógyszerüzletágat, tehát az állami adóbevételek csökkenni fognak, a bennszülöttek kiszolgálása romlik, s mellesleg szétzúzódik a magyar középosztály egy értékes csoportja.
A szeptember 18-án megindult tüntetéssorozat először Böszme és kormánya ellen irányult, de egyre többen láttak át a „szocialista”, „baloldali” és „liberális” eszmeszitákon. Például azt, hogy ezek az elnevezések hamisak, a hazudozás pedig folyamatos. Alapállás. A reform kifosztást jelent, a rendbetétel zavarkeltést, az ésszerűsítés sanyargatást. Ezrek érezték meg a saját bőrükön, milliók látták a televízióban a véreskezű demokraták pandúrjainak bűncselekményeit. A legvéresebb kezű főrendőrt utána kitüntették.
2006. október 23-án az ünneplő közönség fölött helikopterek köröztek – zavarandó az angyallátást. Azután jött, ami ötven éve, október 24-én a Kossuth téren meg Mosonmagyaróvárott, Tiszakécskén s év végéig még vagy száz helyen. Terror. 2006-ban ismét, és azért, nehogy kitörjön újra a forradalom, s lerántsa a leplet a világnagy hazugságról. Nehogy a csehek, a franciák, sőt az amerikai emberek is meglássák, mi a helyzet. A sors fintora, hogy a gazdaságkori társadalomkísérletek: a kapitalizmusok és a szocializmusok mind forradalmakban születtek, és mára semmitől sem irtóznak jobban, mint a szülőanyjuktól.
Ötvenhatban Dulles adott szabad kezet az oroszoknak, idén november 9-én a budapesti amerikai nagykövet jelentette ki, hogy Magyarországon a demokratikus intézmények erősek, és országa magyar belügynek tekinti a véreskezű böszmék jogtiprásait. Ezenközben pedig a multisajtót telekürtölték a terror bértollászai, hogy a magyar bennszülöttek és vezetőik fasiszták. Pedig biztos jól emlékeznek arra, hogy mit is tanultak a fasizmusról a szemináriumon: „a finánctőke diktatúrájának legreakciósabb, nyílt, terrorista formája, amelyet az imperialista burzsoázia hozott létre, hogy segítségével elnyomja a munkásosztályt s általában a társadalom minden haladó elemét, és fenntarthassa a kapitalizmust” (Filozófiai lexikon, Szikra, 1955).

A szerző író

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.