Karácsonyi zárt osztály

Magyarországon manapság mindenki ért a járványkezeléshez és a legnagyobb szaktekintélyek a baloldali politikusok.

Néző László
2020. 10. 28. 6:00
null
Karácsony Gergelyék a fővárosi romákat akarják megszólítani Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon manapság két dologhoz mindenki ért: a focihoz és a járványkezeléshez. Ez utóbbiban a legnagyobb szaktekintélyek a baloldali politikusok, s minél kisebb egy-egy párt támogatottsága, annál nagyobb tudósai ők a virológiának. Már vártam, hogy az idei orvosi és egyúttal a Nobel-békedíjat is odaajánlják megosztva Szabó Tímeának, Tordai Bencének és persze párttárselnöküknek, Karácsony Gergelynek. Sajnos idén erről lemaradtak, de nyilván csak azért, mert a Nobel-bizottság nem tud magyarul, s így nem értesült kellő mélységben a Párbeszéd nevű kamupárt elképesztő teljesítményéről.

Tudják, ezek azok a halálkufárok, akik naponta kiárusítják a járvány következtében elhunytak lelkét egy kis politikai haszonért cserébe. Csak éppen a haszon nem akar jönni sehogyan sem. Ezért a hullarablók most más módszert találtak a politikai hőbörgésre: határozati javaslatban oktatnák ki a magyar kormányt arról, hogyan is kellene a járványhelyzetet kezelni. Javaslataik többsége színtiszta baromság, a szokásos tesztfetisiszta mászolygás. (Erről egyébként igazán leszokhatnának már, néhány józanabb baloldali szakértő is elismeri, hogy ­például az egész ország letesztelése nemcsak hogy lehetetlen, de teljesen értelmetlen is lenne.) Mindenesetre a parlamentnek benyújtott irományukból tisztán látszik a szándék: Karácsonyék lezárnák az országot, hazaküldenék a középiskolás diákokat és a felsőoktatásban tanulókat, visszaállítanák az idősek vásárlási sávját stb. Azt nyilván ők is tudják, hogy mindezeket egyáltalán nem támogatja ma a közvélemény, de ami ennél is rosszabb, egyelőre nem is lenne ezeknek értelme, kára viszont annál nagyobb. Védekezni természetesen kell, de úgy, hogy azzal ne okozzunk nagyobb bajt, mint ami eredetileg fenyeget bennünket. Viszont van egy pontja a határozati javaslatuknak, ami mellett nem szabad elmenni szó nélkül. Néhány kivételes esettől eltekintve megtiltanák az embereknek a tömegközlekedés igénybevételét. Ha értelmezzük a szövegüket (nem tudom, ők megértették-e, mit írtak), abból világos, hogy leginkább a budapesti nyugdíjasokat zárnák ki például a BKV-val való utazásból, hiszen a fővárosban alig van hely, ahonnan ötszáz méterre nem található bolt, de akár gyógyszertár is. Szóval megint a baloldal által amúgy is lesajnált és feleslegesnek ítélt idősek járnának a legrosszabbul. Hogy ez tudatos-e vagy szimpla ostobaság, vagy éppen tudatos ostobaság, nem tudom, nem látok a fejükbe. Ez utóbbinak mondjuk kifejezetten örülök: „…ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény visszanéz rád” – mondja Nietzsche. Elképzelem, amint Tordai Bence fejébe nézek, s az a valami ott visszanéz... Brrr!

Szóval nem tudom, Karácsonyék, mint a részvételi demokrácia hívei és bajnokai, megbeszélték-e ötleteiket a budapesti polgártársaikkal, különösen a nyugdíjasokkal, kiváltképp, hogy a főpolgármesternek van egy részvételiségért is felelős helyettese (hogy ez mit jelent, azóta sem sikerült megfejtenem, gyanítom, nekik sem). Azt hiszem, nem, egyszerűen csak szalajszt az agyuk. Minden bizonnyal azért van társelnöki rendszer náluk, mert egyedül nem is lehetnének ilyen hülyék.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nemrég egy fórumon pontos diagnózist állított fel némely baloldali politikusról. Én azért kibővíteném ezt a kört a többi párbeszédes ápolandóval is. Azt hiszem, nem az országot kellene lezárni, hanem amolyan karácsonyi ajándékként kialakítani egy kellemes zárt osztályt, ahol az említett javaslattevők kis Pasteurként, képzelt Semmelweisként naponta megmenthetnék Magyarországot. Önmaguktól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.