időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Az őrezred tudott a MIÉP söjtöri készülődéséről

MTI
2003.10.19. 11:44

A kihelyezett söjtöri kormányülést a Köztársasági Őrezred szokásosnál több taggal biztosította, mivel tudomása volt "a MIÉP-es készülődésről" - mondta el az MTI-nek a biztosítás parancsnoka vasárnap.

Medgyessy Péter kormányfőt szombaton Söjtörön kifütyülték, s megakadályozták, hogy elmondja avatóbeszédét Deák Ferenc felújított szülőháza előtt.

„Annyi ember volt ott, amennyire szükség volt” – jelentette ki Kardos Imre ezredes, parancsnokhelyettes.

A „MIÉP-es készülődésre” utalva hozzátette: „ilyen fenyegetett körülmény nélkül sorra kerülő biztosítást kevesebb emberrel csináltunk volna, ezt azért valamivel többel kellett csinálni”.

Az ezredes beszámolt arról is, hogy a MIÉP egy héttel ezelőtt lakossági fórumként jelentette be tervezett rendezvényét, de végül a labdarúgópályán tartott nagygyűlést.

Az őrezred parancsnokhelyettesének közlése szerint a hatóságok számoltak azzal, hogy a MIÉP-hívek a nagygyűlés után Söjtörön a falu rendezvényén „a Deák-évforduló kapcsán (...) is fognak valamilyen atrocitást kezdeményezni, és ez meg is történt”.

„Tehát erre lehetett számítani, és ennek megfelelő erőket csoportosítottunk a helyszínre” – hangsúlyozta a Köztársasági Őrezred ezredese, aki azonban nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy ez hány embert jelentett.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.