Üzleti hasznot húzott Gyurcsány a nemre buzdító kiadványból

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök cége számára több millió forintos üzleti hasznot jelent, hogy a szocialista párt kampánykiadványa, a Felelős döntés egy székelyudvarhelyi nyomdában készült – mondta Szijjártó Péter mai sajtótájékoztatóján.

Kovács Zita
2004. 11. 25. 12:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök számára üzleti hasznot jelent, hogy a szocialista párt kampánykiadványa, a Felelős döntés egy székelyudvarhelyi nyomdában készült – mondta Szijjártó Péter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján A Heti Világgazdaságban megjelentekre hivatkozva elmondta, hogy az Infopress Nyomda egy Altus-leányvállalattól veszi a nyomáshoz szükséges gumihengereket.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: korábban azt feltételezték az emberek, azért nyomtatják a kampánylapot Székelyudvarhelyen, mert ott olcsóbb elkészíttetni, azonban a Heti Világgazdaság című hetilap legújabb számából kiderül, a szocialista miniszterelnöknek üzleti haszna származik a nyomtatásból.

Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. 75 százalékban tulajdonos a Béta-Roll Hengergumizó Rt.-ben, amely 100 százalékos tulajdonosa a székelyudvarhelyi Beta-Roll Srl-nek. Utóbbi cég kapcsolatban áll azzal a székelyudvarhelyi nyomdával, amely a határon túli magyarok kettős állampolgársága elleni voksolásra felhívó kampánylapot készíti. Jóllehet Gyurcsány Ferenc az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. napi irányításban nem vesz részt, de haszna származik a bevételekből.

A Béta-Roll Srl. olyan gumihengerek előállításával foglalkozik, amelyek a nyomdaiparban használatosak, és szállítói kapcsolatban van a székelyudvarhelyi nyomdával – közölte. A nyomdában dolgozók tájékoztatása szerint a Béta-Roll Srl.-nek többmilliós megrendelést adott a székelyudvarhelyi nyomda. A Felelős döntés című újság nyomtatásához 120-130 darab hengerre van szükség, így több millió forintnak megfelelő összeghez jutott Gyurcsány cége – mutatott rá Szijjártó Péter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.