Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Keller ellen nyomoz az Ügyészségi Nyomozóhivatal

A legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlésnél Keller László közpénzügyi államtitkát mentelmi jogának felfüggesztését. Az Ügyészségi Nyomozóhivatal hivatali visszaéléssel, valamint személyes adatokkal való visszaéléssel gyanúsította meg a kormánypárti politikust.

MNO
2004. 12. 07. 11:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztes Imre az Info Rádiónak elmondta: előterjesztést nyújtottak be a mentelmi jog felfüggesztésére, ez viszont megköveteli, hogy megalapozott legyen a gyanú. Kellert a közpénzügyi államtitkárság hatáskörére vonatkozó szabály megszegésével és túllépésével gyanúsítják.

Keller a vádhatóság szerint államtitkárként túllépte a hatáskörét a Somogy megyei vadászati adatgyűjtések kapcsán, és jogosulatlanul jutott hozzá személyes adatokhoz – pontosít a HavariaPress.

Keller törvényi felhatalmazás nélkül olyan, vadászatra vonatkozó adatokat gyűjtött, amelyek kétségtelenül személyes adatnak minősülnek: hogy ki, kivel, hol és mikor vadászott. A hivatali visszaélést az ügyészség abban látja, hogy Keller mindezt politikai jelentőséggel bíró információkhoz való hozzájutás érdekében tette.

Ezeket az információkat szerette volna Keller a munkájában felhasználni, az információkat tehát nem azzal a céllal szerezte meg, amit eredetileg megjelölt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.