időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Öt év nyolc hónapot kapott a brutális anya

MNO
2004.12.18. 13:47

Öt év nyolc hónap börtönbüntetést kapott első fokon az a fiatal nő, aki megölte, majd lefejezte újszülött gyermekét Dabason – jelenti a HavariaPress.

A Pest Megyei Bíróság bizonyítottnak látta azt a tényt, hogy nem a nő családjának kutyái rágták le annak a csecsemőnek a fejét, akit 2002. október 29-én egy dabasi ház udvarán találtak a rendőrök. A zacskóba tekert, fej nélküli újszülöttről azt állította a bejelentést tevő nő – a vádlott anyja -, hogy valaki bedobta az udvarukra.

Később azonban kiderült, hogy az újszülött a bejelentő 18 éves lányáé, aki 2002. október 27-én reggel adott életet a leánygyermeknek, majd a kicsit nejlonszatyorban az udvarra tette, ahol az két napig kallódott.

Arra is fény derült – miután az ebeket felboncolták -, hogy a kislány feje nem a család kutyáinak martaléka lett, mint ahogy azt a család állította, hanem a vádlott csonkította meg a gyermeket. A fiatal nőt – mellékbüntetésként – nyolc évre eltiltotta a közügyektől a bíróság, de a fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.