Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Rabosították Zuschlagot

A Vas Megyei Főügyészség politikai lejárató kampányának tartja Zuschlag János volt MSZP-s képviselő saját maga és politikustársai meggyanúsítását – ezt a volt képviselő nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, miután tegnap Zalaegerszegen rabosították. A lap hivatalosan meg nem erősített információi szerint Hiller István MSZP-elnök megvonta a bizalmát Tóth Csabától, a párt Vas megyei elnökétől, akit már fel is szólított, hogy mondjon le.

Magyar Nemzet
2005. 01. 07. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai következményei is lehetnek a Vas megyében, az ifjúszocialista szervezetek alapítása körül kirobbant botránynak, amellyel összefüggésben magánokirat-hamisítás vétsége miatt büntetőeljárás indult több helyi vezető ellen is. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Hiller István MSZP-elnök megvonta bizalmát Tóth Csabától, a párt vasi elnökétől, akit lemondásra szólított fel. A pártvezető kultuszminiszteri minőségében jelenleg Izraelben tárgyal, így a lap nem tudta utolérni, Tóth Csaba pedig Hillerhez irányított a kérdésben. A megyei elnök ismételten kifejtette, hogy semmiféle törvénytelenséget nem követett el, az eljárás hátterében szerinte belső politikai ellentétek állnak.

Tegnap a zalaegerszegi rendőrkapitányságon meggyanúsították és rabosították Zuschlag Jánost, aki nem kívánta kiegészíteni korábban tanúként tett vallomását. A politikus közölte: jövő héten sajtótájékoztatót tart az ügyben az MSZP Vas megyei területi szövetsége. A volt országgyűlési képviselő szerint az MSZP politikusai ellen politikai lejárató kampányt folytat az ügyészség, amely a nyomozást irányítja.

Az MSZP Bács-Kiskun megyei alelnöke azért nem jelent meg keddre tervezett gyanúsítotti kihallgatásán, mert – mint mondta – aznap délelőtt napilapokból értesült az idézésről. – Több mint gyanús, hogy egyes médiumok előbb értesülnek bizonyos nyomozati cselekményekről, mint az abban érintettek – vélekedett Zuschlag. Táncsics Péternek, az MSZP vasi alelnökének ugyancsak tegnap kellett volna megjelennie a zalaegerszegi rendőrségen gyanúsítotti kihallgatáson, azonban ez nem történt meg. – Délután egy órára kaptam idézést, amit később tudtam csak átvenni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Táncsics, aki még a tegnapi nap folyamán faxon új időpontot kért a hatóságtól.



Már működik az elnöki kabinet? A Magyar Nemzet információi szerint nagyrészt már összeállt a Hiller István pártelnöki munkáját segítő elnöki kabinet névsora, a testület tagjai a politikus minisztériumi munkatársaiból verbuválódnak. A lap által korábban közölt nevek mellett – Berzsán Ferenc, a Vörös Csilla Polgári Kör egyik szervezője, a hiller.hu munkatársa, Padisák Mária, a kultuszminiszter sajtótanácsadója, Hámori László, a hiller.hu felelős szerkesztője, XVIII. kerületi képviselő és Patek Gábor, az MSZP XIX. kerületi szervezetének elnökségi tagja – Végvári Imre miniszteri főtanácsadó és Hiller személyi titkára, Kovács Enikő is helyet kaphat a kabinetben. A pártelnök várhatóan május környékén távozik a kultusztárca éléről, hogy a kétéves miniszterség után járó végkielégítést felvehesse.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.