Így vallott Kulcsár Attila

Több száz magánszemélyről, cégről, ismert politikusról és üzletemberről tett vallomást a Fővárosi Főügyészség ügyészeinek 2004. március 31. és 2005. május 11. között Kulcsár Attila. Az egyik bulvárlap által beszerzett vallomási anyag alapján közöljük azok listáját, akiket menteni, illetve terhelni akart a többmilliárdos sikkasztással gyanúsított bróker.

MNO
2005. 07. 05. 8:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vallomás anyaga alapján a Színes Bulvár Lap közölte azok listáját, akiket terhelni, illetve akiket menteni akart a többmilliárdos sikkasztással gyanúsított bróker. A Fővárosi Főügyészség jegyzőkönyveit a napokban kapják meg az érintettek.

Akiket terhelni akart

Kerék Csaba, a Britton Kft. sikkasztással és pénzmosással gyanúsított ügyvezető igazgatója
„... valamennyi esetben Csaba adta a pontos instrukciókat az ügyfél félrevezetésére és a befektetéseik eltulajdonítására”

Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. sikkasztással gyanúsított volt vezérigazgató-helyettese
„A legtöbb pénzt készpénzben biztosítottam saját magamnak (ügyfelek hiányainak pótlására) és Garamszegi Gábornak. Arról nincs tudomásom, hogy Garamszegi a neki átadott 3 milliárd forintot mire fordította.”

Schönthal Henrik, a gyanú milliárdos pénzmosás, szökésben van.
„Schönthal Henrik tudta, mert tájékoztattam róla, hogy a cégeihez átvezetett befektetési eszközök – pénzek – szabálytalan módon kerülnek oda. Díjazás ellenében (általában 8-10 százalék) felajánlotta, majd végrehajtotta a technikai bonyolítást...”

Kelemen László, az MNB volt felügyelő-bizottsági elnöke – a gyanú orgazdaság
„Ennek az üzletnek a hasznából Kelemen László is részesedett (Állami Autópálya Kezelő Rt. szabad pénzeszközeinek tőzsdére vitele – a szerk.), összességében körülbelül 50 millió forintot adtam át a részére, míg Bitvai Miklósnak 100 millió forintot adtam át.”

Forró Tamás, sikkasztással gyanúsítva
„Forró Tamásnak kezdettől fogva törvényesen el nem érhető nagyságú hozamelvárása volt.... Tájékoztattam róla, hogy miként lehet az utólagos allokáció (elosztás – a szerk.) technikájával magasabb hozamot elérni.”

Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) sikkasztással gyanúsított volt vezérigazgatója
„Nyolc darab megbízás volt és egy rendelkezés Bitvai Miklóstól, hogy az ÁAK számláján állampapírügyletekkel kapcsolatos tranzakciókat folytathassak... Én ezeket a másolatokat azért tartottam magamnál, mert éreztem: Bitvai ijedtében rám akarja tolni a felelősséget és az iratok igazolták, hogy ő tudta és akarta a történteket.”

Kodela László, a Miniszterelnöki Hivatal – adócsalással gyanúsított – volt helyettes államtitkára:
„... többször adtam és küldtem Kodela Lászlónak pénzt, de az ötmillió forint átadása volt az egyetlen, amit Sz. Gyula taxistól kapott a Britton Kft. irodájában. Természetesen először az én kezembe adta, és ezt adtam át rögtön a taxis jelenlétében Kodela Lászlónak.”

Nagy Károly vesztegetéssel gyanúsítva
B. Péter – Kulcsár autószerelője – több százmillió orgazdasággal gyanúsítva

Akiket menteni akart

Rejtő E. Tibor, a K&H Bank sikkasztással gyanúsított volt vezérigazgatója
„Rejtő E. Tibor nem vett részt a törvénytelen ügyletekben, azokról nem tudott, sőt én csaptam be őt, mert a véletlenül hozzám került aláírását felhasználva készítettem iratokat.”

Sz. Gyula, Kulcsár taxisaként szálllította az ügyfeleknek a mosott milliárdokat – pénzmosással gyanúsítják.
„Gyula csak havi díjazásban részesült. Feladata az volt, hogy rendszeresen szállított az általam megjelölt személyekhez különböző iratokat és készpénzt.”

El Abed Hasan, Abdo Mahmoud többmilliárdos pénzmosással gyanúsítva
„Hasan és másik szír úr (Abdo Mahmoud, jelenleg is szökésben van – a szerk.) nem tudott arról, hogy bűncselekményből származó pénz kerül hozzájuk. Volt egy megállapodásunk: minden átutalt összegből 8-10 százalékot levonhatnak üzleti jutalékként...”

Forrás: Színes Bulvár Lap

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.