Rejtő E.: Az ABN Amrónál nem tűnt fel a sikkasztás

A nyomozás lezártáig nem akart színre lépni, de ma megszólalt a K&H-ügyben bűnsegédlettel vádolt Rejtő E. Tibor, mert – mint mondta – olyan támadás érte a bank felső vezetésétől, amelyre reagálnia kell. A volt bankelnök nyilatkozatában firtatta a K&H Equities magyarországi munkatársai és a nyomozást segítő külföldi személyek felelősségét.

MNO
2005. 11. 17. 9:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A K&H Bank volt vezérigazgatója elmondta: a brókercégnél sokan bűnösnek szeretnék látni, hogy eltereljék a figyelmet a társaságon belüli súlyos elégtelenségekről, melyek a szabályzatokat, a szervezettséget, a munkafolyamatokat, az egyéni felelősségeket, a fő tulajdonos ABN Amro szerepét és a könyvvizsgáló felületességét jellemezték.

Az üzletember megerősítette a korábbi állítását, hogy irányított kampány folyik ellene, és ismét leszögezte, hogy nem ő írta alá azt az e-mailt, amelynek alapján az ügyészség vád alá helyezte. (Azt korábban Kulcsár Attila maga is elismerte, hogy az üzenetet ő hamisította, a volt vezérigazgató pedig nem vett részt a törvénytelen ügyletekben, legutóbb pedig maga a vádhatóság is megállapította, hogy bankvezérnek nem származott anyagi haszna a cselekménysorozatból.) Rejtő egyébként elismerően beszélt Kulcsár stratégiai érzékéről, mint mondta: az álbróker olyan újításokat vezetett be, amelyek korábban senkinek nem jutottak eszébe – közölte a hirado.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.