„Gyurcsány vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak”

Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak – jelentette ki Szijjártó Péter. A fideszes képviselő mai sajtótájékoztatóján kifejtette, pártja arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy segítse az ellene indított vagyonnyilatkozati eljárás menetét, a kancelláriaminisztert pedig arra kéri, hogy minél előbb továbbítsa az ügyet a mentelmi bizottsághoz.

MNO
2006. 01. 13. 11:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gondola.hu egyik újságírója vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a miniszterelnök vagyonnyilatkozatával szemben –emlékezetett mai sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. A Fidesz parlamenti képviselője kiemelte: Gyurcsány Ferencnek a képviselői mandátummal nem rendelkező kormánytagokra vonatkozó törvény alapján kellett vagyonnyilatkozatot tennie, a vagyonnyilatkozati eljárási kezdeményezés ugyanakkor ezzel kapcsolatban érkezett. Szijjártó elmondta, ő korábban már kezdeményezte, hogy az általa vezetett vizsgálóbizottság kérje be Gyurcsány Ferenctől az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, de a kormánytagok erre nemmel szavaztak, ezzel ellehetetlenítetve a vizsgálatot – olvasható a fideszfrakció.hu-n.

Az ügy kapcsán felmerült az adócsalás vagy más bűncselekmény gyanúja – közölte Szijjártó Péter – és ezért kellett volna vizsgálóbizottsági vizsgálat. Ugyanis a Fittelina Kft-nek – miután Dobrev Klárával, a miniszterelnök feleségével megszüntette a jogviszonyát – ki kellett volna vezetnie könyveiből azokat a beruházásokat, amelyeket a Szemlőhegyi úti villán végzett el. A beruházások eredménye azonban ott maradt ezen az ingatlanon. Ezért a Fittelina Kft.-nek természetbeni juttatás miatt személyi jövedelemadót kellett volna fizetnie. Gyurcsány Ferenc azonban azt nyilatkozta, hogy lízingszerződést kötött a beruházás egyes elemeire, így nem állt fenn adófizetési kötelezettség. A Fővárosi Főügyészség azt mondta ki, hogy Gyurcsány Ferenc cége ingatlanlízing-szerződést kötött a Szemlőhegyi villa egy részére.
A képviselői mandátummal nem rendelkező kormánytagoknak viszont nem a csak a birtokukban lévő, hanem a bérelt ingatlanokat is fel kell tüntetniük a vagyonnyilatkozatban. Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában csupán egyetlen, pápai ingatlan szerepel – jelentette ki a képviselő.

Szijjártó Péter kijelentette: Gyurcsány vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak, ezért kívánatos lenne, hogy Kiss Péter kancelláriaminiszter minél előbb továbbítsa az ügyet a mentelmi bizottságnak, és ebben az ügyben vizsgálatot folyjék le – tette hozzá.

A vagyonnyilatkozati eljárást hivatalosan még nem kérelmezték, márpedig a nélkül a kancelláriaminiszter nem tudja elindítani az ilyenkor szükséges hivatali eljárást – jelentette ki a kormányszóvivő. Batiz András leszögezte:a miniszterelnök áll minden vizsgálat elébe. Hozzátette: Szíjjártó Péter Gyurcsány Ferencet érintő kijelentéseit nehéz komolyan venni, hiszen eddig minden feltevése, gyanúja, vagy vádja légből kapottnak, tévesnek és teljességgel megalapozatlannak bizonyult – írja az MTV Teletext.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.