A rákkeltő kémiai vegyület iránti félelem növekedése miatt új dioxin-határértékeket állapított meg az EU. Az Európai Bizottság pénteken ismertette erre vonatkozó terveit.
A bizottsági szóvivő szerint régebben találtak dioxint csirkében és tojásban, de jelenleg nem tudnak olyan mezőgazdasági termékről, amely ne felelne meg a szabályoknak. Markosz Kiprianu fogyasztóvédelmi és egészségügyi EU-biztos szerint az ételek ma is biztonságosak, mert a jelenlegi szabályok is garanciát jelentenek a termelés minden fázisában.
Európa-szerte tavaly júliustól léteznek dioxin-határértékek, amelyek módosítása novemberben lép életbe.
(euractiv.hu/tőzsdefórum.hu)
Új pályára áll a magyar tudomány: hosszú távú megállapodást kötött a kormány és a HUN-REN















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!