Fidesz: Nem évült el a bűncselekmény

Három fideszes képviselő szerdán panasszal élt a Gyurcsány Ferenc által jegyzett fantomcég ügyében hozott ügyészségi határozat ellen, amely megszüntette a nyomozást. Az ellenzéki politikusok azt kifogásolják, hogy az ügyészség az elévülés vizsgálatakor, a bűncselekmény befejezési időpontjának megállapításakor elmulasztotta a tényállás teljes körű felderítését.

MNO-összefoglaló
2006. 03. 02. 6:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Panasszal élt a Gyurcsány Ferenc által jegyzett fantomcég ügyében hozott nyomozást megszüntető ügyészségi határozat ellen a Fidesz három képviselője szerdán.

Deutsch-Für Tamás, Répássy Róbert és Szijjártó Péter egyebek között azt kifogásolják, hogy az ügyészség az elévülés vizsgálatakor, a bűncselekmény befejezési időpontjának megállapítása tekintetében elmulasztotta a tényállás teljes körű felderítését. A fideszes képviselők szerint fennállhat annak megalapozottsága, hogy a közokirat-hamisítás bűncselekménye – szemben az ügyészség álláspontjával – nem évült el – olvasható a Fidesz sajtóosztályának szerdai közleményében.

A feljelentők arra kérik a Legfőbb Ügyészséget, hogy változtassa meg a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást megszüntető határozatát, és rendelje el a nyomozás folytatását.

Mint ismert: Deutsch-Für Tamás, Répássy Róbert és Szijjártó Péter február 2-án tett feljelentést a rendőrségen a Nomentana Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyében közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt, ismeretlen tettes ellen. Az ügyészség a nyomozást magához vonta, majd részben bűncselekmény hiányában, részben elévülés miatt megszüntette.

A Legfőbb Ügyészség döntésére vár Deutsch-Für Tamásnak a Szalay utcai ingatlan ügyében tett panasza is. A miniszterelnököt érintő ügyben a politikus hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést. Gyurcsány Ferenc 1994. április 4-én a nem létező Országgyűlési Képviselők Klubjának Egyesülete fantomtitkáraként eljárva szerződést kötött az állami tulajdonban álló Közlönykiadó Kft.-vel. A nem létező egyesület által aláírt, jogi értelemben nem létező szerződésben a jelenlegi kormányfő arra kötelezte az állami céget, hogy bérelje ki, és több mint száz millió forint értékben újítsa föl a Gyurcsány tulajdonában álló Altus Rt. ingatlanát. Ezt a nagy értékű ingatlant az Altus három hónappal korábban sorozatos törvénysértések eredményeképpen mindössze hat és fél millió forintért szerezte meg az államtól. A Legfőbb Ügyészségnek legkésőbb pénteken kell meghoznia határozatát az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.