Nem „kézirathiba” – Tudatos „lazítás” a kiírásban?

A korábbi indoklással szemben mégsem „kézirathiba” miatt kellett módosítani a gazdasági minisztériumhoz tartozó Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság (Ukig) vezetői tisztségére kiírt pályázat feltételeit, amelynek köszönhetően Kóka János tárcavezető volt elenderes üzleti partnere, Horváth László lehetett a befutó.

Magyar Nemzet
2006. 03. 02. 23:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca sajtóosztályán arról tájékoztatták a Magyar Nemzetet: „szervezetfejlesztési tanácsadók” javasolták, hogy az Ukig munkáját nem feltétlenül kell egy kizárólag a közútépítés, üzemeltetés területén jártas szakmérnökre bízni, ezért határozott úgy a minisztérium vezetése, hogy a pályázati felhívás feltételeit „lazítja”. Hozzátették, „az üzleti világban általánossá vált az a gyakorlat, hogy a nagy szakmai szervezetek munkáját a speciális területeket ismerő vezetők helyett a gazdasági élet működéséről átfogó ismeretekkel rendelkező menedzserek irányítják”.

Mint arról tegnap a Magyar Nemzet beszámolt, a Közlekedési Értesítőben tavaly év elején az Ukig igazgatói tisztségére meghirdetett pályázat feltételei között először öt év közúti szakmai tapasztalat szerepelt, amelyet azonban a következő számban kézirathibára hivatkozva helyesbítettek két évre. Informátorunk szerint ennek az lehetett az oka, hogy Kóka János volt üzleti partnerének csupán kétéves szakmai tapasztalata volt. Ismeretes, az Ukig pazarló gazdálkodása miatt jelenleg az ügyészség nyomoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.