időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Április 1-től visszaadják a gázfogyasztók túlfizetését

MNO
2007.03.14. 10:33

A kormány döntése értelmében a gázfogyasztók április elsejétől visszakaphatják a túlfizetés összegét – közölte a Kormányszóvivői Iroda. A Fidesz szerint „szocialista kommunikációs fogás a gázszámlázás rendszerének megváltoztatása". Ágh Péter úgy véli, az MSZP-ben és a kormányban komoly szégyenérzet munkálkodhat.

Az új, április 1-jével életbe lépő rendelet szerint, ha a szolgáltató a tényleges fogyasztásnál nagyobb összeget számláz ki az átalánydíjas rendszerben, akkor a fogyasztó szabad döntésén múlik, hogy visszakéri-e a többletet készpénzben, vagy inkább az átalánydíj csökkentését kéri a következő hónapokra – olvasható az iroda közleményében.

Mint írják, ha a fogyasztók a készpénzes visszafizetést választják, akkor a szolgáltató köteles a kérelem kézhezvételétől számított nyolc napon belül kifizetni a pénzt.

Emlékeztetnek rá, hogy a jelenlegi szabályok szerint a gázszolgáltatók nem kötelesek az el nem fogyasztott, de már kifizetett gáz árát a fogyasztónak visszaadni. A Kormányszóvivői Iroda szerint ezen az igazságtalan helyzeten kívánt változtatni a kormány, amikor módosította vonatkozó rendeletét.

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint „szocialista kommunikációs fogás a gázszámlázás rendszerének megváltoztatása„.

Az ellenzéki képviselő közleményében úgy véli, az MSZP-ben és a kormányban komoly szégyenérzet munkálkodhat, hiszen a 2006-os választási kampányt megelőző ígéretét durván megszegve, drasztikusan megemelték a gáz árát és a kompenzációs rendszert is szétverték.

A fideszes politikus közölte: mára kiderült, hogy a gázért mindenkinek – a rászorulóknak, a nagycsaládosoknak, az időseknek, az egyedülállóknak is – többet kell fizetnie.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.