időjárás 12°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Az ügyészség szerint nem bűncselekmény fotósunk megverése

Pálffy Lajos
2007.03.05. 13:59

Megszüntette a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ellen a két rendőr ellen, akiket azzal gyanúsítottak, hogy júniusban bántalmazták a Magyar Nemzet fotóriporterét egy futballmeccset követően – tájékoztatott a fotóriporter ügyvédje.

A Magyar Nemzet fotóriporterének ügyvédje az MNO-nak elmondta, hogy most kapta meg az ügyészség 12 oldalas határozatát, a későbbiekben fogja majd részletesen véleményezni azt. Az irat átfutása után azt mindenesetre furcsállja, hogy nem történt szembesítés az ügyben. Ugyancsak érdekesnek tartja, hogy a verésről készített fényképeket és filmfelvételeket nem fogadta el bizonyítékként az ügyészség. Az ügyvéd furcsállja azt a kijelentést is, hogy a rendőrök szakszerűen intézkedtek az esetnél.
Futó Barnabás elmondta, hogy panasszal élnek a nyomozás megszüntetése ellen, és erre nyolc nap áll a rendelkezésükre.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette a nyomozás megszüntetéséről szóló információt. Elmondta azt is, hogy az egyik rendőrrel szemben bizonyítottság, míg a másikkal szemben részben bizonyítottság, részben bűncselekmény hiányában szüntették meg a nyomozást. A szóvivő ennél többet nem volt hajlandó elárulni arra hivatkozva, hogy még nem jogerős az ügyészség döntése.

A Magyar Nemzet fotóriporterét egyik segítségére siető kollégájával együtt június elején egy futballmeccset követően bántalmazták a rendőrök, a fotóriporter ezt követően tett feljelentést az ügyészségen. Az esetről fényképek és filmfelvételek is készültek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.