időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Börtönbe kerül Zarándok János?

MNO
2007.03.07. 14:00

Kedden a Veszprémi Városi Bíróságon megkezdődött az a büntetőper, amelyben a városi ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolta meg Zarándok János vállalkozót, akinek a neve hat éve került be a köztudatba, amikor a Dunaferr mészkő- és dolomitbeszállításai miatt üzleti vitába keveredett Orbán Győzővel, Orbán Viktor édesapjával.

Zarándoknak számos érdekeltsége van különböző bányákban – mostani büntetőügye azonban egy borászati beruházással függ össze. A vádirat szerint 2002-2003-ban a Veszprém megyei Hegyesd határában az akkor Zarándok János irányításával működő Monostori Kistermelői Pinceszövetkezet 32 millió forintos költséggel felépítette a Balaton-felvidék máig legnagyobb bortárolóját és vinotékáját.

A beruházáshoz három különböző pályázaton 16 millió forint állami támogatást kaptak. A vád szerint azonban a cég olyan számlákat nyújtott be a támogatás lehívásához, amelyek mögött nem volt valós tevékenység.

Zarándok János tegnap a bíróságon tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Hozzátette: az eljárás, amelyet alkalmaztak, az üzleti életben bevett pénzügytechnikai manővernek számít.

A Népszabadság információi szerint az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést kér majd Zarándok Jánosra.
(nol.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.