időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Szigetes fiatalok a Parlamentben

MNO
2007.03.12. 11:45

Az állatkínzás elleni büntetés súlyosbítása, a balkezes boltok elterjesztése, a könnyű drogok legalizálása és a képviselőnők arányának növelése az Országgyűlésben is szerepelt azok között a törvényjavaslatok között, amelyeket fiatalok nyújtottak be a Sziget-fesztiválon az Országgyűlés sátrában. A legjobb javaslatok készítői a Parlamentbe látogattak.

A Sziget Fesztivál legjobb 16 javaslatot tevő fiatalját látta vendégül egy különleges Országház-látogatáson Szili Katalin házelnök. Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: azért képviseltetik magukat már több éve a fesztiválon, mert szeretnék megismertetni a Sziget közösségével is, hogy miből áll a parlamenti munka. Hozzátette: majdnem kétezren töltötték ki a parlamenti kvízt, és összesen 35 parlamenti törvényjavaslat érkezett.

A Sziget-fesztiválon benyújtott törvényjavaslatok kezdeményeznék továbbá a súlyos fogyatékosok személyi jövedelemadó-kedvezményének módosítását, a közéletben való nemek közti esélyegyenlőség biztosítását, a leszbikus párok társadalombiztosítás által támogatott mesterséges megtermékenyítését, a hallássérültek jogainak érvényesítését, a jelnyelv anyanyelvként való elismerését, továbbá az országgyűlési választásoknál az országos lista megszüntetését.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.