Újabb korrupció: az autópálya-rendőrség parancsnoka a helyén marad

Megerősítette a Pest Megyei Főügyészség a Hír Televíziónak, hogy újabb két autópálya-rendőrt vettek őrizetbe korrupció gyanújával. Óberling Józsefnek, az autópálya-rendőrség parancsnokának felmentéséről megjelent sajtóhíreket cáfolta az ORFK.<br><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=412675&rvt=2">&#8226;Egy darabig még várni kell az új főrendőrökre</a><br><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=412653&rvt=2">&#8226;SZDSZ: egypártrendszeri beidegződések a rendőrségnél</a><br>

MNO
2007. 05. 23. 10:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazoltatás közben kenőpénzt fogadtak el egy cigarettacsempésztől az autópálya-rendőrök, később a szállítmányát is elvették – értesült a Hír TV. A rendőrök az M3-as autópálya Gödöllői Kapitánysághoz tartozó szakaszán szolgáltak, régóta folyt ellenük a titkos nyomozás, de csak mostanra gyűlt össze elegendő bizonyíték elfogásukhoz. Ezt a két rendőrt vették most őrizetbe – közli a televízió.

A múlt héten 13 Borsod megyei autópálya-rendőrt helyeztek előzetes letartóztatásba. Ők szintén az M3-ason dolgoztak, és a gyanú szerint autómentőkkel játszottak össze. Jutalék fejében mindig ugyanazt a három vállalkozót hívták ki a balesetekhez. A rendőrökkel együtt előzetesbe került két autómentő is, harmadik társukkal szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

Nyolc gyanúsított Kisvárdán

Már nyolc gyanúsítottja van a kisvárdai emberrablási ügynek, amelyben rendőrök voltak a főszereplők. Őrizetbe vettek egy újabb embert, egy tegnap elfogott civillel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, egy nyolcadik ellen pedig elfogató parancsot adtak ki. Két rendőrt és két civilt már korábban előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

A harmadik érintett rendőr sem hagyhatja el a lakhelyét. A rendőrök és társaik a gyanú szerint cigarettát csempésztek, de egy rivális banda becsapta őket, ezért elrabolták egyik tagját. Akkor fogták el őket, amikor át akarták venni a váltságdíjat.

Az ügy előzménye, hogy egy cigarettacsempész banda tagjai egy üzleti vita miatt ejtettek túszul egy férfit, majd váltságdíjat követeltek érte. A nyomozók a pénz átadásakor ütöttek rajta a társaságon. Akkor négy embert elfogtak, de többen elfutottak.

(hirtv.net, radio.hu))

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.