Akár bírósági ügy is lehet Ungár Klára és az OEP „frigyéből”

Gyurcsány Ferencnél és az egészségügyi miniszternél tiltakozik az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál működő szakszervezet az SZDSZ-es Ungár Klára főigazgató-helyettesi kinevezése ellen.

MNO
2007. 12. 04. 8:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt kifogásolják, hogy a politikusnak nincs meg a kötelezően előírt 5 éves gyakorlata az egészségbiztosítás területén, illetve hogy kinevezése előtt nem kérték ki a szakszervezet véleményét.

Kedden Horváth Ágnes fogadja az OEP munkavállalóinak képviselőit. A szakszervezet elnöke azt mondja: ha nem kapnak kedvező választ, bírósághoz fordulnak. Ungár pozícióját, a 4. főigazgató-helyettesi posztot egyébként nem sokkal kinevezése előtt hozták létre.

Az ellenzéki pártok már korábban tiltakoztak Ungár kinevezése ellen. A Fidesz szerint Ungár az OEP második embereként csak az 1 százalékos SZDSZ politikai és gazdasági érdekeit szolgálja – azért őt nevezték ki, hogy levezényelje az egészségbiztosítás részleges privatizációját.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.