Vesztegetéssel próbálkozott: irány a cella

Megpróbálta megvesztegetni az intézkedő rendőröket, majd dulakodott velük az a járművét ittasan vezető szegedi férfi, akit jogerősen két év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla. A vállalkozóként dolgozó, korábban ittas vezetésért már többször elítélt J. Zoltán 2006. október 16-án egy szegedi italboltban szeszes italt fogyasztott, majd ittasan ült be autójába.

MNO
2007. 12. 04. 12:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az italbolttól 100-150 méternyire megállították a rendőrök, megfújatták vele a szondát, amely elszíneződött. A járőrök jegyzőkönyvet töltöttek ki, de a vádlott ezt nem volt hajlandó aláírni, hanem zsebéből egy köteg pénzt vett elő, számolgatni kezdte, s olyan kijelentést tett a rendőröknek, hogy próbálják meg az ügyet másként elintézni, tegyenek úgy, mintha nem is találkoztak volna. A rendőrök elmondták, nem állnak el az eljárás megindításától, bár a vádlott ajánlatát többször is megtette, anélkül, hogy konkrét összeget mondott volna. A rendőrök a többszöri ajánlatot következetesen visszautasították, s közölték a vádlottal, hogy vérvételre előállítják. Erre a vádlott megpróbált eltávozni a helyszínről, majd amikor a rendőrök megpróbálták lefogni, ellenállást tanúsított, rugdalózott, kezeivel hadonászott, az egyik rendőrt megrúgta, s mindkettőjüket megkarmolta. Ezt követően a járőrök erősítést kértek, s a kiérkező újabb rendőrök segítségével az előállítás meg is történt.

A vérvétel a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltságát mutatta ki. A táblabíróság kétrendbeli hivatali vesztegetés, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek J. Zoltánt, s ezért mint különös visszaesőt, két év börtönre, öt év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.
(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.