Montessori-ügy: a szülők akár a végsőkig is elmennek

<p>Minden lehetséges jogorvoslati lehetőséget kihasználnak a szülők, hogy kiderüljön az igazság: mi történt a Montessori iskolában, ahol számtalan probléma derült ki, miután úgy tűnt: Gyurcsány fia előnyös elbírálásban részesült az érettségi idején. A szülők készek augusztus végén az EU-hoz fordulni. </p>

MNO
2008. 08. 06. 13:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs mivel egyetértenünk, mivel nem kaptuk meg, így nem is ismerjük a határozatot – válaszolta az egyik szülő a csepel.info kérdésére, amelyet az Oktatási Hivatal döntéseivel kapcsolatosan tett fel a lap. „A médiában megjelent nyilatkozatok ráadásul ellentmondásosak. Bakonyi László, az Oktatási Hivatal vezetője az egyik helyen törvénytelenségek sorozatáról beszélt, a másik helyen viszont arról nyilatkozott, hogy nem találtak törvénysértéseket, illetve amit találtak azok „nem olyan súlyúak” – folytatja a szülő, hozzátéve: felmerül bennük az a kérdés, hogy „meddig nem törvénysértés a törvénysértés”.

Az OH vezetőjének tanácsára a továbbiakkal a Budapesti Felügyeleti Ügyészséghez, Budapest Főváros Főjegyzőjéhez, valamint az Állami Számvevőszékhez jogorvoslati kérelemmel fordultak a szülők, „egyikünk sem a jogtudományok doktora, de mindent megteszünk, hogy a jogorvoslati kérelmünk nyitott fülekre találjon. De nem érezzük úgy, hogy minden jogorvoslati lehetőséget kimerítettünk” – olvasható az interjúban arra felelve, hogy esetleg az Európai Unió illetékes szervét is megkeresik. A szülőkben az az érzés motoszkál: Hiller István valami ok miatt nem akar válaszolni korábbi levelükre.

A szülők augusztus 10-ig várnak, ha semmi sem történik addig, „benyújtjuk a jogorvoslati kérelmünket, amit elküldünk majd minden minisztériumnak, a Miniszterelnöki Hivatalnak, a Köztársasági Elnök úrnak, az illetékes bíróságoknak, a Legfőbb Ügyészségnek. Hátha van még ebben az országban „illetékes” szervezet vagy hatóság” – olvashatjuk. Augusztus végén az Európai Unió megfelelő bizottságához, elnökségéhez, és „még ki tudja kihez” fogják elküldeni kérelmüket, amíg jogorvoslatuk nem realizálódik – szögezik le.

(csepel.info)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.