Nyomoz a rendőrség a portál miatt

Velkei Tamás
2008. 10. 04. 18:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány által júniusban életre hívott Kormányszóvivő.hu internetes honlapra kifizetett pénzek miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el egyelőre ismeretlen tettes ellen – tudta meg lapunk. A tanúk meghallgatásával már végzett is a rendőrség, jelenleg a szakértői véleményre várnak.
Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese interpellációjában arról érdeklődött a kancelláriaminiszternél, hogy mennyi közpénz folyik el a kabinet kommunikációjára. Kiss Péter azt állította: a kormányzati hírportálra költött horribilis összeg nemcsak a létrehozását, hanem a honlaphoz kapcsolódó számítógépes eszközök és programok árát is magában foglalta. Hozzáfűzte: az oldalt eddig hetvenezer látogató kereste fel, akik átlagosan három percet töltöttek az oldalon, és cáfolta, hogy kidobott pénz volna a portálra költött összeg.
A miniszteri választ Gusztos Péter nem fogadta el, úgy reagált: az újságíróknak a portál nem egyéb, mint hírarchívum. Lapunk többször megírta: a rendkívül szegényes, ritkán frissülő portál kialakítása kétszázmillió forintot emésztett fel az adófizetők pénzéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.