időjárás 18°C Malvin 2022. október 1.
logo

Fejlevágással fenyegetőztek

MNO
2008.10.19. 15:12

Egy 21 és egy 47 éves nőt ítélt el rablás miatt a barcsi bíróság. A két nő brutálisan megtámadott és kirabolt egy 92 éves idős asszonyt Tótújfaluban.

A két nő Szentborbásról Lakócsára indult gyalog, útközben megkértek egy autóst, hogy vigye el őket a legközelebbi faluig. Tótújfaluban tette le őket a sofőr, a kocsma előtt. A két nő azonban nem az italboltba ment, hanem egy idős asszony házához. A 92 éves házigazda lakásának ajtaját berúgták, kiabálva pénzt követeltek. Arra akarták kényszeríteni a szerencsétlen idős asszonyt, hogy mutassa meg, hol tartja a pénzét. Az áldozat nem beszélt, erre kést szorítottak nyakához, és megfenyegették, hogy levágják a fejét. Amikor továbbra sem adott pénzt, megkötözték, és hogy ne tudjon segítségért kiabálni, egy kézitáskát nyomtak az arcába. Végül átkutatták a lakást. Az egyik szekrény aljában találtak egy fém kazettát, benne 300 ezer forinttal és iratokkal, azt magukkal vitték.

Egy ismerősük lakócsai házába mentek. Az idősebb nő élettársa segített kifeszíteni a fém kazettát, amit később eldobtak. Az iratokat a nő elégette a kályhában, a pénzt pedig elosztották. A 21 éves drávafoki nőt rablás miatt 5 év 4 hónapi börtönre ítélte a bíróság és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Társa rablás és okirattal visszaélés miatt hét év börtönbüntetést és hét év közügyektől eltiltást kapott. Bűnpártolás miatt felfüggesztett szabadságvesztést róttak ki az idősebb nő 37 éves élettársára, annak 22 éves öccsét pedig – aki a zsákmányból származó pénzt egy közúti ellenőrzés során elrejtette a rendőrök elől, s később a kertben elásta – próbára bocsátották. Az ítélet nem jogerős.

(sonline.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.