időjárás 19°C Malvin 2022. október 1.
logo

Gyerekek raboltak táskákat Miskolc utcáin

MNO
2008.10.30. 15:06

Egy délután alatt háromszor támadt járókelőkre négy fiatal fiú Miskolcon – egyikük csak nyolcéves. A rendőrség mindegyiküket elfogta, kiderült: korábban is követtek el hasonló bűncselekményeket – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Egy miskolci nőt négy gyermek megtámadott, a menekülő elkövetők egyikét – aki még csak nyolc éves – sikerült egy járókelőnek elkapnia. A nő arra lett figyelmes, hogy miután leszállt a villamosról négy gyermek gyanúsan szorosan követi őt. A fiatal fiúk hirtelen kitépték a nő kezéből a táskáját, s mivel mindeközben meg is lökték őt, a földre esett. Segítségért kiabált, így egy közelben lévő férfi elkapnta az egyik támadót.

Kiderült, hogy a közelben nem sokkal azelőtt egy másik nőtől a táskáját hasonló módon vette el szintén négy gyermek. Sőt egy harmadik sértettől csak azért nem sikerült elvenniük a nála lévő értékeket, mert az öt követő és gyanússá vált fiatalok láttán szorosan magához szorította a csomagját.

A rendőrök még aznap elfogták a másik három elkövetőt is: két 11 éves gyermekkorút és egy 14 éves fiatalkorú fiút, akik szintén elismerték tettüket. A kihallgatásukkor többek között az is világossá vált, hogy a korábban elkövetett hasonló jellegű bűncselekményekkel is ők gyanúsíthatóak.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.