Öt kilométer kolbász készül Békéscsabán

Több mint öt kilométer kolbászt készítenek azok a csapatok, akik beneveztek az idei, immár 12. alkalommal megrendezésre került Békéscsabai Kolbászfesztiválra.

MNO
2008. 10. 25. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombaton kezdődött kolbászkészítő versenyre rekordszámú, 420 csapat kezdte meg a gyúrást. A versenyzőknek tíz kilogramm húsból kell elkészíteniük a friss kolbászt, amelynek hosszúsága eléri a 12-13 métert. A négyfős csapatok déli tizenkét óráig készíthetik el saját specialitásukat, s munkájukat egyszerre több zsűri is vizsgálja.

A helyi sportcsarnokban és környéken szombat délelőtt már szinte egy tűt sem lehetett elejteni, hiszen nemcsak a küzdőtéren, hanem több, hatalmas sátorban is készülnek a versenyművek, ráadásul a programot több ezer érdeklődő is figyelemmel kíséri. Az idei versenyre az összes környező országból érkeztek csapatok, de gyúrják a kolbászhúst francia, német, finn, angol, sőt amerikai vendégek is.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.