A bizonyítékok eltüntetésétől tartanak

2008. 12. 28. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdeményezte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) két vezető tisztségviselőjének előzetes letartóztatásba helyezését – tájékoztatott Csécsi Soma. Az NNI helyettes szóvivője közölte: a rendőrség attól tartott, ha a vezetők szabadlábon védekeznek, eltűnhetnek bizonyítékok, vagy megpróbálják befolyásolni a tanúkat. Csécsi nem árulta el, mely vezetőkről van szó és pontosan mit követtek el, ám úgy tudjuk: a két érintett tisztviselő Papp István, a főfelügyelőség elnöke és Cseke Zoltán, a szervezet ellenőrzési főosztályának vezetője. Őket még szerdán reggel vette őrizetbe a rendőrség hét rendbeli hivatali visszaélés miatt. A bíróság várhatólag ma dönt a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezéséről. A gyanú szerint Papp István és Cseke Zoltán munkaügyi szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek olyan hamis igazolásokat állított ki, amelyek felhasználásával a vállalkozók közbeszerzési pályázatokon indulhattak és állami támogatásokat igényelhettek. A felügyelőség Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mosonmagyaróvári gyárával is kesztyűs kézzel bánt. A hírek szerint az NNI gazdaságvédelmi főosztálya egy időben több helyszínen, így a munkaügyi főfelügyelőség irodáiban is házkutatást tartott, és iratokat, számítógépeket foglaltak le.
A két vezető mellett november 5. óta négy további gyanúsítottja van az ügynek, ők az OMMF közép-magyarországi szervezeténél dolgoztak. Nem kizárt, hogy éppen az ő vallomásaik révén jutottak el a nyomozók a felügyelőség két vezetőjéig, azonban Csécsi ezt nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni. Mint mondta, a nyomozás során beszerzett adatok alapján került látókörükbe a két vezető beosztású tisztségviselő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.