Luxushotelre, rendezvényre van pénz

Több száz millió forintos támogatást nyert el a Molnár Albert MSZP-s országgyűlési képviselő résztulajdonában lévő cég szállodafejlesztésre – értesült a Magyar Nemzet.

2009. 03. 28. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A székesfehérvári politikus uniós és hazai közpénzből szerzett 468 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a Magyar Király Szálloda luxushotellé történő átalakítására. A kormány irányítása alatt álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, illetőleg a kormánypárti többségű Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács – amelynek korábban Molnár is tagja volt – által megítélt 468 millió forintot az MSZP-s képviselő résztulajdonában lévő Balance–99 Ingatlanhasznosító és Vendéglátó Zrt. nyerte el, amely 100 százalékban birtokolja a szállodát üzemeltető Magyar Király Vendéglátó Kft.-t. Eközben a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) félmilliárd forint értékben bízott meg két reklámügynökséget rendezvényszervezéssel. A vonatkozó közbeszerzési eljárást tavaly decemberben, a válság kellős közepén hirdette meg az állami hivatal.

Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.