Nyomoznak Hévízen

Velkei Tamás
2009. 08. 27. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrségi nyomozást rendelt el a hévízi gyógyfürdő gazdálkodásával kapcsolatban a Zala Megyei Főügyészség. Korábban az önkormányzat Sikeres Hévízért csoportja tett feljelentést sikkasztás, hűtlen és hanyag kezelés, valamint csalás gyanújával. Kis-Király Ervinné, a Zala Megyei Főügyészség helyettes főügyésze közölte: ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt rendelték el a nyomozást.
Amint arról lapunk beszámolt, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház (amelyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 74, míg Hévíz városa 26 százalékban tulajdonos) gazdálkodásában több visszásság is napvilágra került. A tófürdő-felújítás II/B ütemének másfél milliárd forintot meghaladó bővítési beruházását egy olyan cég nyerte, amely a gyógyfürdő jogásza szerint érvénytelen pályázatot nyújtott be. A beruházás ellenőrzésére két műszaki ellenőr céget is megbízott a fürdő több mint húszmillió forint plusz áfa értékben, úgy, hogy a cégnél létezik egy beruházási és fejlesztési osztály.
A fürdő nagy konyhájának felújítására a Diszat Kft. késve adta le pályázatát, ezért az eleve érvénytelen volt, ki is zárták a tenderből, a fürdő vezetése új közbeszerzési eljárás kiírása nélkül mégis e céggel végeztette el a munkát.
Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő ügyvezető igazgatója a feljelentést korábban politikai támadásnak minősítette, mert elmondása szerint a képviselőknek lehetőségük lett volna betekinteni az intézmény irataiba, az elmúlt években pedig ők maguk is jóváhagyták az üzleti terveket és a hitelfelvételeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.