Hévízen ömlik a pénz

Közbeszerzési eljáráson érvénytelen pályázatot benyújtó győztes cég, pályázatról elkéső, majd közbeszerzés nélküli nyertes pályázó, négycsillagos szállodában bérelt vezetői lakás – ezek ügyében már vizsgálódik az ügyészség és a rendőrség a hévízi gyógyfürdő működését vizsgálva.

Velkei Tamás
2009. 09. 13. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kft. tartogat még meglepetéseket a nyomozó hatóságoknak. Birtokunkba került dokumentumok arról tanúskodnak, hogy a cég aránytalanul sok VIP-belépőt bocsát forgalomba, miközben annak járulékait nem fizeti be az államkasszába, és szerződést is utólag próbál meg kötni a kártyát birtoklókkal. Szerkesztőségünk megszerezte annak a dokumentumnak a másolatát is, amelyen a cég vezetőjének kézírása látható: ebben arra utasítja a fürdő jogászát, hogy „egyszerű felhívást” írjon ki, egyben a győztes céget is megjelöli. Megtudtuk azt is: nemcsak Nagy Róza, a társaság stratégiai vezetője, hanem a fürdő humánpolitikai irányítója is bérelt lakásban lakik, és a közpénzből fenntartott állami cég Gyenesei István volt önkormányzati miniszter és felesége tulajdonát képező ingatlant bérli személyzeti igazgatójának. Az üggyel a Hír TV Célpont című műsora is foglalkozik ma este.
Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.