MSZP-sekhez juttatott uniós pénzek

Lényegében csak a kormányhoz közel álló szervezetek és települések juthattak a vidékfejlesztésre szánt Leader-program uniós forrásaihoz. Mindezt a 2004–2007-es időszakot vizsgáló Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, illetve az agrártárca birtokunkba jutott vizsgálati anyaga is alátámasztja.

Munkatársunktól
2009. 11. 29. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderült, a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület nem kezelte elkülönített számlán azt az 500 millió forintot, amit a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól tavaly decemberben kapott. Éppen ezért az összeg felhasználását sem lehetett egyértelműen nyomon követni.
Az egyesület honlapjára csaknem ötvenmillió forintot költöttek, ebből huszonhatmillió jutott egy, a cégadatbázisban fellelhetetlen vállalkozásnak. Több tíz millió forintot szórtak el a válságkezeléssel összefüggő tanulmányok elkészítésére is.
Lapunk kiderítette, mintegy negyvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott vidékfejlesztésre szánt uniós forrásokból Nagy Antal, az MSZP Vas megyei alelnöke egy vendégház létesítésére. Emellett ötvenötmillió forintot használhat fel két olyan civil szervezet, amely az MSZP szombathelyi központjába van bejelentve.

Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.