Bíró Antal húsipari üzemmérnök, a zsűri elnöke szombat délelőtt a kiállítóhelyen, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének székházában elmondta: 46 kolbásszal és 57 füstölt szalonnával, sonkával, lapockával neveztek a versenyzők. Közben a kolbászmustra központjában, az Almásy-kastély udvarán és cselédszárnyában Hunyadvári József kisbíró és vőfély vezényletével zajlott a disznóvágási bemutató.
Ami figyelemre méltó a turizmus szempontjából is: nagyon sok külföldi, főként román vendég követte végig a bontási folyamatot, kóstolta meg a különböző disznótoros készítményeket.
Dinya Imre, a hagyományőrző egyesület elnöke a Beolnak kiemelte, vasárnap délután hirdetik ki a versenyek eredményeit. A gyulai kolbász- és sonkatúra útvonalán is sokan végigmennek a látogatók közül, a négy helyszínen pálinkát, sonkát, kolbászt és bort kóstolnak, megtekintik a húsipar-történeti kiállítást.
(beol.hu)















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!