Disznótoros kóstoló Gyulán

A zsűrinek feladták a leckét a gyulai kolbász- és sódarmustrára szárazkolbásszal és füstöltáruval nevezők.

MNO
2010. 03. 20. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíró Antal húsipari üzemmérnök, a zsűri elnöke szombat délelőtt a kiállítóhelyen, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének székházában elmondta: 46 kolbásszal és 57 füstölt szalonnával, sonkával, lapockával neveztek a versenyzők. Közben a kolbászmustra központjában, az Almásy-kastély udvarán és cselédszárnyában Hunyadvári József kisbíró és vőfély vezényletével zajlott a disznóvágási bemutató.

Ami figyelemre méltó a turizmus szempontjából is: nagyon sok külföldi, főként román vendég követte végig a bontási folyamatot, kóstolta meg a különböző disznótoros készítményeket.

Dinya Imre, a hagyományőrző egyesület elnöke a Beolnak kiemelte, vasárnap délután hirdetik ki a versenyek eredményeit. A gyulai kolbász- és sonkatúra útvonalán is sokan végigmennek a látogatók közül, a négy helyszínen pálinkát, sonkát, kolbászt és bort kóstolnak, megtekintik a húsipar-történeti kiállítást.

(beol.hu)

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.