időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Ellenőrzik a fémtelepeket a vámosok

MNO
2010.03.30. 11:04

Fokozottan ellenőrzi az ország fémhulladék-kereskedéseit áprilistól a vám- és pénzügyőrség, ugyanis ezt a tevékenységet a január 1-je óta hatályos törvény szerint csak engedéllyel lehet végezni.

A jogszabály az engedélyeztetésre átmeneti időszakot biztosított és ez április elsejével lejár, ezért szigorú ellenőrzés alá vonják az e tevékenységet végző cégeket – mondta Sipos Jenő szóvivő kedden, egy vecsési fémhulladéktelepen tartott sajtótájékoztatóján.

A vám- és pénzügyőrséghez mint a fémkereskedelem hatóságához eddig 277 engedélykérelem érkezett, míg tavaly 861 ilyen jellegű kereskedés működött.

Az Országgyűlés az egyes fémek begyűjtésével és értékesítésével összefüggő visszaélések visszaszorítása miatt alkotta meg a vonatkozó törvényt. A jogszabály legfőbb rendelkezése, hogy a begyűjtött fémeket hat napig eredeti állapotban kötelesek az átvevők megőrizni és a napi forgalmat interneten kötelesek jelenteni.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.