időjárás 11°C Helga 2022. október 3.
logo

Fellélegezhet Helmeczy, mentelmi joga védi az elővezetéstől

MNO
2010.03.22. 17:30

Felfüggesztette a Fővárosi Bíróság azt a büntetőeljárást, melyet a Hír TV két riportere nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt indított Helmeczy László ellen.

A bírói indoklás szerint az eljárást azért kell szüneteltetni, mert a Célpont riportereit rendszeresen drogosként emlegető vádlott ügyvéd az MDF színeiben indul az országgyűlési választásokon, ezért őt mentelmi jog védi.

A Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos ellen indított lejáratási akcióban részt vállaló Helmeczy Lászlót – akinek a legutóbbi tárgyaláson a rendőri elővezetését rendelte el a bíróság, mivel vádlottként több alkalommal is távol maradt a tárgyalástól – a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hármas választókörzetben indítja az MDF.

A Fővárosi Bíróság az eljárás zavartalan folytatása érdekében ugyanakkor hivatalból kezdeményezi az Országos Választási Bizottság elnökénél, hogy függesszék fel Helmeczy László mentelmi jogát.

(hírTV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.