időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Kétmilliárdos ügyvédi díjazás

Magyar Nemzet
2010.03.19. 08:17

Egy amerikai ügyvédi iroda képviseli Magyarországot abban a nemzetközi perben, amelyet két hazai erőmű külföldi tulajdonosa indított, kifogásolva a szerintük alacsony hatósági áramárakat. A magyar államot képviselő Arnold & Porter két év alatt csaknem kétmilliárd forintot tehet zsebre.

Összesen bruttó 1,876 milliárd forintos díjazásért bízott meg a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium egy amerikai ügyvédi irodát azzal, hogy lássa el hazánk jogi képviseletét egy washingtoni székhelyű nemzetközi választott bíróság előtt zajló perben. A tárcától kért adatok szerint az Arnold & Porter LLP ügyvédi irodával két szerződést kötöttek. Az első, 2008. augusztus 29-én aláírt megállapodás bruttó 199 millió, a második, szintén 2008-ban aláírt, majd tavaly többször módosított szerződés 1,677 milliárd forint kifizetéséről szól. Ez utóbbi megállapodás május 31-ig, tehát a kormányváltásig szól. Vagyis kevesebb mint két évi munkáért csaknem kétmilliárd forint üti az ügyvédek markát.

A tárca szerint a szerződéskötéskor a hasonló ügyekben szokásos nemzetközi ügyvédi díjszabást és eljárási költségeket vették alapul – olvasható a Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.