Kiemelten ellenőrzik az élelmiszereket

Indulnak az április 4-éig tartó kiemelt húsvéti élelmiszer-ellenőrzések – mondta Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára a Magyar Húsiparosok Szövetsége sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.

MNO
2010. 03. 16. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Süth Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a húsvéti kiemelt élelmiszer-ellenőrzési időszakban a hatóságok a sonkát, a tojást, illetve egyéb élelmiszer-ipari termékeket vizsgálnak. Ellátogatnak még sertéstelepekre, továbbá az országutakon is végeznek ellenőrzéseket.

A vizsgálatok kiterjednek az állatjóléti előírások betartására, a takarmányok összetételére és a vendéglátó-ipari egységekre is. A szakállamtitkár beszámolt arról is, hogy 2009-ben jelentősen javuló tendenciát mutattak az élelmiszer-ellenőrzési vizsgálatok tapasztalatai az előző évhez képest.

(MTI)

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.