időjárás 12°C Helga 2022. október 3.
logo

Türelmetlen románok támadtak a rendőrökre

MNO
2010.03.30. 10:37

Rendőrökre támadtak román utasok a záhonyi határállomásnál, ahol a nagy forgalom miatt kialakult várakozási idő miatt elégedetlenkedtek – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

A hazafelé tartó ukrán állampolgárok nagy száma miatt hétfő délutánra négy órás várakozási idő alakult ki záhony-csapi átkelőhelyen – mondta Fülöp Gergely. A százados hozzátette: a várakozás miatt elégedetlenkedő utasok egy csoportja járművekkel elállta a határállomásra vezető 4-es számú főút egyik kereszteződését, s amikor a rendőrök felszólították őket az út felszabadítására, lökdösni kezdték a járőröket. A rendőrök végül csak testi kényszert és kényszerítő eszközt alkalmazva tudták megfékezni az utazókat.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrökre támadók közül három román állampolgárt előállítottak a helyi kapitányságra, s velük szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt kezdeményeztek eljárást. Az ügyben eljáró Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség három gyanúsítottból kettőt őrizetbe vett. Fülöp Gergely megjegyezte, hogy hétfő éjszaka a záhonyi határállomáson megszűnt a várakozás, de a nagy forgalom miatt kedd délután ismét lehet számítani torlódásra. Megemlítette, hogy a magyar-ukrán átkelőhelyen a határrendészek valamennyi ki- és belépő sávot üzemeltetik, hogy a határátlépés a lehető leggyorsabb legyen.

A szabolcsi rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa azt is elmondta: hogy a húsvéti ünnepek alatt Záhonyban továbbra is kialakulhat 3-4 órás átkelési várakozás, ezért az éjjel nappal nyitva tartó beregsurány-asztélyi és tiszabecs-tiszaújlaki határállomást javasolják átkelésre a személyforgalomban utazóknak. Emellett nappal, 8 és 16 óra között nyitva tart a lónya-haranglábi, valamint 7 és 19 óra között a barabás-mezőkaszonyi határállomás is.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.