időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Vérbe fagyva találták a parkban, megvan a gyanúsított

MNO
2010.03.20. 09:45

Vérbe fagyva, agyonverten <a href="/portal/701925"><strong>találtak</strong></a> péntek hajnalban egy férfit a megyeszékhely belvárosában. Egy nap alatt a rendőrség elfogta a gyanúsítottat, aki maga is fedél nélküli.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HMRFK) sajtószóvivője, Soltész Bálint szombat reggel közleményben tudatta: elfogták a csütörtökről péntekre virradóra az Eszterházy téren történt gyilkosság feltételezhető elkövetőjét. A rendőri tájékoztatás szerint a HMRFK a holttest felfedezését követően az egri rendőrkapitányság munkatársaival közösen, nagy erők bevonásával kezdte meg a helyszínen található nyomok rögzítését, azok elemzését, valamint az esetleges tanúk felkutatását.

Az áldozat személyazonosságát is megállapították, miszerint egy 44 éves hajléktalan férfi az elhunyt, aki több sérülést szenvedett, a legtöbb közülük az elhunyt fején keletkezett. Néhány órával a holttest felfedezése után egy hajléktalanokból álló társaság került a hatóság látókörébe. Őket tanúként hallgatták ki a bűnügyi szakemberek, ellenőrizték az elmondott alibiket, mely során újabb szintén hajléktalan személyek kerültek kihallgatásra.

A nyomozás további menetéről a Heol.hu megtudta: pénteken, a késő éjszakai órákra egy személyre szűkült a lehetséges elkövetői kör. A 49 éves hajléktalan férfi – már gyanúsítotti – kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, minden részletre kitérve tárta az őt kihallgatók elé a bántalmazás részleteit, amely az elsődleges orvosi szakvélemény alapján hosszan elhúzódó lehetett.

A férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – halált okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a HMRFK bűnügyi osztálya, továbbá előterjesztést tett előzetes letartóztatásának elrendelésére.

(heol.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.